4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Parkomat uygulaması başladı

TARSUS’TA PARKOMAT UYGULAMASI

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, caddelerde park sorunu ve trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amacıyla parkomat uygulamasını başlattı.

Trafik akışının yoğun olduğu 22 noktada hayata geçen parkomat uygulamasıyla sürücüler, saat karşılığında araçlarını park edebiliyorlar.

Parkomat uygulanan 22 nokta görevlilerin bulunacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, kentteki park sorununu ve trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azalacağını söyledi.

Tarsus’un artık modern bir kent olduğunu dile getiren Tufan, “Tarsuslular, bugün şehrimizde yeni bir uygulamayla karşı karşıya. Bildiğiniz gibi uzunca bir süredir Tarsus sokakları bir trafik sorunuyla karşılaşmakta. Sokaklar dar ana arterlerin sayısı fazla değil. Bu yüzden yol kenarlarına park eden araç sayısı fazla. Birde bizim insanımız istiyor ki, arabam dükkânın önüne kadar gelsin, iş yapacağım, alışveriş yapacağım yere kadar arabam gelsin’ istiyor. Yani otopark alışkanlığı edinilmemiş. Hâlbuki çoğu yerlerde insanlar arabasını otoparka bırakıp alışverişini yapıp geri dönüyor. Ama bu alışkanlık edinilmediği için gerek belediye, gerek trafik olarak bu sorunu çözemedik. Bunun içinde Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan bir sisteme geçtik. Parkomat sisteminde bizler trafik yönünden çok faal olan 22 sokağımızı otopark haline getirdik. Biz istedik ki, vatandaş nasıl olsa yollara park yapıyor, trafik de ceza yazıyor ama bir türlü önlenemiyor. Bu 22 sokaktaki uygulama için Tarsus Belediyesi ihale yaptı, bunu kendi değil de bir firma aracılığıyla yürütmeyi düşündü ve ihale etti. Bu uygulama bugün başladı. Müteahhit firma 22 sokağın her birine bir görevli tayin edecek, görevlilerde Parkomat cihazı olacak. Park etmeye gelen araçların plakaları yazılıp, ücreti alınacak ve fişi verilecek. İlk başta belki bu uygulamada bazı sıkıntılar olacak ama biz bu uygulamayı Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş ve İzmir’de gördük ve bu uygulama hızla yayılıyor” dedi.

Uygulamanın yeni olduğu için bazı sıkıntıların olabileceğini de belirten Tufan, “Zamanla herkes bu uygulamaya uyacak ve şehir trafiği rahatlayacak, ceza kesme işleri ortadan kalktığı için vatandaş rahatlayacak diye düşünüyoruz. Ben Tarsus Belediyesi adına Tarsus halkından bu uygulamaya uymalarını rica ediyorum. Tarsus halkıyla birlikte eksikliklerin ve aksaklıkların aşılması için el ele verilerek bu uygulamayı şehrimizde en güzel şekilde hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu uygulama pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri belirli saatler içerisinde devam edecek. Bu uygulamanın Tarsus halkına, şehrimize, belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 13:49:03
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 18:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?