5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Pasaportsuz hayvana para cezası

Mersin’in Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, kayıtsız hayvan alım satımının ve sevkıyatının yasak olduğunu, kayıtsız, küpesiz ve pasaportsuz hayvan sevkıyatı yapan hayvan ve araç sahibine 5 bin 600 TL’ ye kadar idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

İlçeye bağlı köylerde yaptığı incelemelerde hayvan sahiplerini uyarılarda bulunan Tun, vatandaşlar tarafından hayvanlarının kayıt ve işletme güncellemelerinin yapılmasının unutulmaması gerektiğini belirterek, “ Küçük ve Büyükbaş hayvanların yanında arılarınızın da kayıtlarını ve işletme güncellemesini yapmayı unutmayınız. Çünkü, kayıtsız, pasaportsuz, küpesiz, menşei belli olmayan hayvan alım-satımı yasaktır. Bununla birlikte kayıtsız, işletmesi güncellenmeyen ve aşısız hayvan besleyenlere destekleme ödemesi yapılmaz. Dolayısıyla bu tür hayvanların sevkıyatına da izin verilmez” dedi.

Eski sahibi tarafından imzalanmamış pasaportlu hayvanların da başkasının işletmesine sevkıyatının yapılamayacağına dikkat çeken Tun, “ Başka il veya ilçelerden kendi işletmenize hayvan naklinin olması için muhakkak veteriner sağlık raporu olmalıdır. İşletmenin güncellenmesi hayvan sahibinin sorumluluğundadır. Kayıtsız, küpesiz ve pasaportsuz hayvan sevkıyatı yapanlara, cezai işlem yapılır. Hem hayvan sahipleri hem de araç sahibi 5 bin 600 TL’ ye kadar idari para cezası ile cezalandırılır” şeklinde konuştu.

İlçe Tarım Müdürü Tun, çiftçilerimizin mağdur olmamaları için kurallara uymaları, konu ile ilgili detaylı bilgi almak için ise il ve ilçe müdürlüklerinin veteriner hekimleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?