5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Patronunu öldürüp intihar etti

Mersin'de otomotiv alım satımı ve yedek parça satışı yapılan iş yeri sahibi ile yanında çalışan emekli polis arasında çıkan silahlı kavga, ikisinin de ölümü ile sonuçlandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Siteler Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan Kirve Otomotiv ve Yedek Parça dükkanında meydana geldi. İddiaya göre; işyeri sahibi Ömer Saçıkara (50) ile yanında satış elemanı olarak çalışan emekli polis memuru Duran Atadağ (55) arasında, iş yerinin ikinci katındaki ofisinde tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibi Ömer Saçıkara ile emekli polis memuru Duran Atadağ, tabanca ile vurulmuş halde ölü olarak bulundu.

İş yeri çalışanlarının ihbarı ile olay yerine gelen polis ekipleri, silahlı kavganın meydana geldiği ofiste 2 ceset ve tek tabanca buldu. Emniyet yetkilileri, emekli polis memurunun, iş yeri sahibini öldürdükten sonra başına dayadığı aynı silahla intihar etmiş olabileceğini belirtti. Bu arada, polisin yürüttüğü soruşturmada, tartışmanın, iş yeri sahibi Ömer Saçıkara'nın kayıp olan babası Mustafa Saçıkara ile ilgili olduğu belirlendi. 1 haftadır kayıp olan Mustafa Saçıkara ile son görüşen kişinin emekli polis memuru olduğu ve Ömer Saçıkara'nın bu yüzden babasının ortadan kaybolmasından, emekli polis memuru Duran Atadağ'ı sorumlu tuttuğu öğrenildi.

Öte yandan, galerici Ömer Saçıkara'nın yaklaşık 2 yıl önce oto hırsızlığı suçundan 6 kişi ile birlikte yakalandığı belirlendi. Çalıntı otoların parçalanarak satılması suçunu işleyen şebeke elemanlarıyla yakalanan Ömer Saçıkara'nın, 6 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

Ayrıca, öldürülen Kivre Otomotiv'in sahibi Ömer Saçıkara'nın, 2002 yılı ocak ayında fidye için kaçırıldığı da belirlendi. O tarihte, Saçıkara'yı rehin alıp 150 bin dolar fidye isteyen 6 kişi, düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 17:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan soysal IP: 78.164.253.xxx Tarih : 11.02.2009 14:07:35

ben ömer saçıkarayı tanıyorum ben ölümüne çokk üzüldüm sanki benim ailemden biri eksilmiş gibi oldum allah ailesine sabır versin   şimdi oğlu ne hallerdedir  onuda çok iyi tanırım    herkesin başı sağolsun allah rahmet eylesin