5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Pedallar adalet için çevrilecek

NÜKLEER SANTRALE KARŞI PEDAL ÇEVİRECEKLER

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından kentte düzenlenecek olan 'Bisiklet Şenliği' ile birlikte pedallar nükleer santrale karşı çevrilecek.

Etkinlikle ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde açıklamalarda bulunan NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, bugün dünyanın nükleer santralden vazgeçtiğine dikkat çekerek, buna rağmen Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde 'Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin hayata geçirilmek istendiğini anlattı. Nükleer santrallerin tamamen dışa bağımlı olmasının yanında kaza riskinin yüksek olduğunu, insan sağlığını ve doğayı olumsuz etkilediğini kaydeden Aslan, eylemlerinin nükleer santral kurma amacından vazgeçilinceye kadar devam edeceğini açıkladı.

Türkiye'nin, 'nükleer çöplük' haline getirilmesine asla izin vermeyeceklerini kaydeden Aslan, nükleer silahlanmanın karşısında durup, bilimsel dayanağı olmayan ve siyasi bir tercih olan nükleer santrallerin kurulmasına karşı tepkilerini dile getirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu kapsamda da nükleer santral kurulmasına yönelik olarak alınan kararın iptal edilmesi, enerjinin etkin ve verimli olarak kullanılması talebiyle 8 Kasım'da 'Bisiklet Şenliği' düzenleyeceklerini belirten Aslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde başlayacak bisiklet turunun, belirli aralıklarla Büyükeceli beldesine kadar süreceğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 15:41:03
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 10:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?