5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Personel sözleşmeleri yenilendi

Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) ile birlikte devlet ile çiftçiler arasında köprü kurularak, iletişimin sağlandığını bunun yanında da teknik anlamda tarımsal üretimde aşama kaydedildiğini söyledi.

Proje kapsamında İl Tarım Müdürlüğü tarafından, sözleşmeli personel statüsünde işe alınan toplam 21 ziraat mühendisi ve 7 veteriner hekimle düzenlenen törenle sözleşme yenilendi. Törende konuşan Hasan Hüseyin Oluğ, 2007 yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de hayata geçirilen TAR-GEL ile birlikte; çiftçiye hizmetin yerinde verilerek bilgilendirilmesi ve böylelikle de çiftçilerin gelir seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ziraat mühendisi ve veterinerlerden danışmanlık hizmeti satın alınmasının amaçlandığını anlattı.

Oluğ, 2004 yılında uygulamaya konulan ve 31 Aralık 2006 yılında da tamamlanan, Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesi'nden (KÖYMER) elde edilen deneyimlerle birlikte; yayım hizmetlerinin daha aktif ve verimli bir şekilde, köy ve beldelerde yürütülmesinin sağlamak amacıyla uygulanan proje kapsamında da Türkiye genelinde bin 500 personel alımı gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu rakamın Mersin'de 28 olduğunu bilgisini veren Oluğ, sözleşmeli personellerce kırsal alanda yapılan çalışmalarla birlikte çiftçilerde belirgin bir gelişim gözlendiğini söyledi.

Hasan Hüseyin Oluğ, projeyle birlikte devletle çiftçiler arasında bir köprü kurularak iletişim sağlandığını, bununla birlikte enformasyonun geliştiğini, teknik anlamda da tarımsal üretimde olumlu ilerlemeler sağlandığını kaydetti. Aynı çalışmaların 2009 yılında da sürdürülmesini beklediklerini kaydeden Oluğ, yeni ve farklı projelerin de yeni aynı azim ve kararlıkla sürdürüleceğine inandığını dile getirdi. Konuşmaların ardından TAR-GEL personelinin sözleşmeleri yenilendi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:51:20
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 11:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?