8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Petek, taş dibekte buğday dövdü

"Uluslararası Silifke Kültür Haftası" etkinlikleri kapsamında Mersin'in Silifke ilçesine gelen ünlü şarkıcı Petek Dinçöz, gündüz taş dibekte buğday dövdü, gece de hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. 

34. Uluslararası Silifke Kültür Haftası kapsamında Silifke'ye gelen Petek Dinçöz, taş dibekte solguyla buğday dövüp, kendisi için pişirilen yöresel keşkek yemeğinden yedi. Solguyla buğday dövmenin zor olduğunu, ancak keşkek yemeğinin çok lezzetli olduğunu söyleyen Dinçöz, "Otantik bir ortamda Silifke kültürünü yakından öğrenme ve görme fırsatı buldum. Keşkeğin düğün yemeği olduğunu öğrendim. İnşallah bir gün evlenirsem, düğünümde misafirlere keşkek ikram edilmesini isterim. Keşkekli Petek Dinçöz düğünü çok güzel olurdu" dedi. Kıl çadırları gezen Petek Dinçöz, bir bebeği kucağına alarak sevdi. 

Gece de havai fişek gösterisi altında hayranlarının karşısına çıkan Petek Dinçöz, konser alanında toplanan binlerce Silifkeli'ye unutulmaz bir gece yaşattı. 28 Mayıs'ta çıkacak yeni albümünden "Kral", "Yolun Açık Olsun", "Yerimde Sen Olsan" adlı şarkıları seslendiren Dinçöz, sahneye çağırdığı Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'e şarkı söyletmek istedi. 

Şarkı söylememek için Dinçöz'e iltifatlar eden ve elini öpmek isteyen Başkan Öngel, sunucu Vatan Şaşmaz'dan yardım istedi. Ancak Vatan Şaşmaz da, "Başkanım kaçış yok. Şarkı söyleyeceksiniz. Biz sana şarkı söyleteceğiz" diyerek, Dinçöz'den yana oldu. 

Ardından "Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor" adlı şarkıyı söyleyen Petek Dinçöz'e, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ile sunucu Vatan Şaşmaz vokal yaptı. 

Bir süre sahnede şarkılarını söyleyen Dinçöz, aşağıda engelli Kübra Arıcı ve Özgür Küçükkeleş'i gördü. Bunun üzerine sahneden engellilerin yanına inen Dinçöz, şarkılarını engelliler için söyledi. Şarkı bitiminde sahneye çıkmak isteyen Dinçöz'e dokunmak isteyen hayranları izdihama neden oldu. 

Dinçöz, gecenin geç saatlerine kadar sahnede kaldı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:15:23
Güncelleme :23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra k IP: 88.254.233.xxx Tarih : 22.05.2007 15:53:52
GEÇEN SENE KATILMIŞTIM FESTIVALE MALESEF COK FAZLA KIRO OLUYOR DEVAMLI TACIZ VE OLAY DOLU . INSANI RAHATSIZ EDEN COK SEY VAR ! ONCE INSANLAR DEGISMELI