30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

'Peygamber sevgisi' salona sığmadı

'PEYGAMBER SEVGİSİ' SALONA SIĞMADI

Mersin'in Tarsus ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında organize edilen programa yoğun ilgi gösterildi. 3 bin kişinin katıldığı programa ev sahipliği yapan salonun yetersiz kalması nedeniyle kimi vatandaşlar dışarıda kaldı.

Tarsus Müftülüğü'nce Tarsus Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Yılmaz da konuşmacı olarak katıldı. Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, “Efendimiz'e düşkün olan insanlar, O'nun adının geçtiği her etkinliği sahipsiz bırakmadılar. Kutlu doğum yüreklerde bir kıpırtıdır. İslamiyet merhamet ve rahmet medeniyetidir. Cenab-ı Allah'a hamdolsun ki, Hz. Muhammed gibi bir peygambere tabi olmuşuz. Alemlere rahmet olarak gönderilen, ahlakını Allahın övdüğü, içinde Allah' sevgisi olan Efendimiz, Rabbimiz tarafından bizler için en güzel örnek olarak gösterilmiştir. Müminlere karşı çok düşkün olan Efendimize, bizlerde saygı ve sevgide kusur etmemeye çalışıyoruz. O'na sevgimiz ifadesi olan salavatlarımızı coşkuyla, heyecanla okuruz. Salavatlarımızın iharetimiz içinde bir sermaye olduğuna inancımız tam” dedi.

Akbaba, Hz. Muhammed'in merhamet ve rahmet peygamberi olduğunu vurgulayan Akbaba, bu yıl düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinliklerinde O'nun mernameti üzerinde yoğun olarak durulacağını kaydetti. İl Müftüsü Niyazi Ersoy da, yapmış olduğu konuşmasında Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sundu. Konuşmaların ardından 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Anne ve baba sevgisinden yoksul büyüyen Hz. Muhammed'in, merhamet ve rahmet peygamberi olduğuna dikkat çeken Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Yılmaz da, “Peygamberimiz o kadar merhametliydi ki Müslümanlara olmadık kötülükler yapan, eziyetler çektirenleri bile eline pek çok cezalandırma fırsatı geçmesine rağmen, affetmiş; onları yenip ortadan kaldırmaktansa kendine çekip kazanmayı hedeflemişti. Bunun için içimizde merhameti, sevgiyi, hoşgörüyü eksik etmemeliyiz" diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca Müftülük İlahi Korosu seslendirdikleri ilahilerler gönülleri coşturdu.

Tarsus Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Tarsus Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin, ay sonuna kadar çeşitli aktivitelerle devam edeceği bildirildi.

'PEYGAMBER SEVGİSİ' SALONA SIĞMADI
'PEYGAMBER SEVGİSİ' SALONA SIĞMADI
'PEYGAMBER SEVGİSİ' SALONA SIĞMADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 12:55:03
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 15:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?