4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Pinokyo'nun öyküsü sahneye taşındı

PİNOKYO'NUN 'İNSAN' OLMA ÖYKÜSÜ SAHNEYE TAŞINDI

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 'Kuklacı' adlı eserin prömiyerini gerçekleştirdi. Minik izleyicilerinin karşısına çıkan sanatçılar, Pinokyo'nun insan olma öyküsünü mizahi bir dille anlattı.

Ferdi Merter'in kaleme alıp Melih Seskır'ın bestelerini üstlenmiş olduğu eseri Melih Öztürk ise sahneye koyarken, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen özel bir etkinlikle izleyicisinin beğenisine sunulan eserin sahne tasarımını Alev Tol, koreografisini Tolga Eren, ışık tasarımını da İbrahim Avcı'nın yaptığı bildirildi.

Yoğun ilginin gösterildiği temsilde; 'Pinokyo'da Sevil Erçak, Ayşegül Devrim Serdar; 'Gepetto'da Özkan Çavdaroğlu-Ufuk Kasar; 'Vicdan'da Hicran Evşen-Zeynep Özgür Günal; 'Tilki'de Korhan Dinçer-Hulusi Polat; 'Kedi'de Pınar Olgun Güven-Perin Korbek; 'Öğretmen'de Alpay Noyan Özbay, Erdem Özdemir; 'Müdür'de Tolga Erden, Levent Yetkin; 'Peri'de Serin Saybaşılı, Ayşin Alev Yücel; 'Melek'te Gülçin Altaş, Melahat Yavuz ile 'Şeytan'da da Okan Fidan, Ercüment Şirin'in rolleri paylaştığı belirtildi.

Dünyaya kukla olarak gözlerini açan Pinokyo'nun gerçek bir çocuğa dönüşmek istemesi ve bu yolda başından geçenler, karşılaştığı insan ve hayvanlarla aldığı derslerin konu edindiği 'Kuklacı' adlı oyun, birbirinden renkli kostüm ve dekor tasarımının yanı sıra hareketli danslarıyla da öne çıktı. Bu sezon ve gelecek sezon da sahnelenmesi planlanan eserle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, sahneye veda eden çocuk oyunu; 'Sihirbaz Oz'un çok sevildiğini ve

hemen hemen kentteki tüm okullarda izlendiğini hatırlatarak, aynı ilgiyi 'Kuklacı'nın da göreceğine inandığını dile getirdi. Alptekin, "Hedefimiz; Mersin'deki her çocuğun sahnemize gelerek Kuklacı'yı izlemesi ve geleceğin opera-bale seyircisi olması" dedi.

PİNOKYO'NUN 'İNSAN' OLMA ÖYKÜSÜ SAHNEYE TAŞINDI
PİNOKYO'NUN 'İNSAN' OLMA ÖYKÜSÜ SAHNEYE TAŞINDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 11:21:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?