30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Pislikçilik yöntemiyle hırsızlık

PİSLİKÇİLİK YÖNTEMİYLE HIRSIZLIK

Mersin'in Erdemli ilçesinde, namaz kılmak için abdest alan yaşlı adamın üzerine pislik sıçratan yankesiciler, ceketini temizlemeye başlayan yaşlı adamın şalvarının cebindeki parayı çaldı.

Alınan bilgiye göre, olay, Erdemli Sanayi Sitesi Camii'nde meydana geldi. Hidayet Ünal (66), camide namaz kılmak için abdest almaya başladı.

Bu sırada kimliği belirsiz iki kişi yaşlı adamın ceketinin üzerine pislik sıçrattılar. Yaşlı adama yardım etmek bahanesiyle yanaşan yankesiciler yaşlı adamın cebindeki 2 bin 500 TL'yi de alarak kayıplara karıştılar. Bir süre sonra cebinde parasının olmadığını fark eden Ünal, durumu vatandaşlara ve polise bildirdi. Tüm aramalara rağmen şahısların izine rastlanamadı.

Hidayet Ünal aracının tamir parasını kaptırdığı için üzgün olduğunu belirterek, "Yardım etmek bahanesiyle iki kişi bana iyice yanaştı. Ceketimdeki pisliği göstererek 'Böyle namaz olmaz' dediler. Meğer akılların da neler varmış. Benim başıma böyle bir şey geldi. İnsanlar kendilerine yardım bahanesiyle yaklaşanlara dikkat etsinler" dedi.

Hidayet Ünal, polis merkezine gelerek burada yankesicilik suçundan sabıkalıların fotoğraflarına bakarak şahısları teşhis etmeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 13:57:03
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 15:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?