8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

PKK bağlantılı zabıta!

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nde 6 yıldır sahte kimlikle zabıta memuru olarak görev yapan 30 yaşındaki E.B., terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan bir kişinin, çevresinde sürekli PKK propagandası yaptığı ve evinde yasa dışı dokümanlar olduğu ihbarı alan Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 2001'in mart ayında A.B. sahte kimliğiyle belediyede işe giren evli ve 3 çocuk babası E.B., güvenlik güçlerince görev sırasında yakalandı.

Zanlının evinde ve üzerinde yapılan aramada, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan A.B. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Personel Kimlik Kartı, toplatma kararı bulunan örgütsel içerikli 4 kitap, 1 PKK'yı simgeleyen bandaj, içinde 2 örgütsel içerikli mesaj ve Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, sorgulanmasının ardından, ‘terör örgütünün propagandasını yapmak ve bölücü terör örgütünün ideolojisi doğrultusunda askerlik yapmamak için sahte kimlik tanzim etmek, sahte belgelerle kamu görevine girmek suretiyle haksız kazanç temin etmek’ suçundan adliyeye sevk edildi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 14:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?