30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

PKK milisleri adliyede

Mersin'de, terör örgütü PKK'nın kırsal alanda faaliyet gösteren militanlarının şehir uzantılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişi ile korsan gösterilerde yakalanan 3 kişi adliyeye çıkarıldı.

12 Kasım tarihinde, Mersin'in Aydıncık ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalanan 7 teröristin verdiği bilgi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, önceki gün Mersin merkezli Antalya ve Hatay ile birlikte 3 ilde örgütün milis yapısına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda, Mersin'de 6, Antalya'da 6 ve Hatay'da 2 kişi olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Örgütün Amanos yapılanmasını çözmeye yönelik gerçekleştirilen operasyonların Mersin ayağında yakalanan 6 kişiden biri, dün Tarsus ilçesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 5'i ise bugün Mersin'de adliyeye sevk edildi.
Emniyetteki sorgularının ardından bu sabah hastanede sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye getirildi. Örgütün şehirlerdeki milis yapısını oluşturan 5 zanlı ile birlikte ayrıca korsan gösteriler sırasında yakalanan 3 kişinin de adliyeye çıkarıldığı bildirildi.

Terör örgütünün dağ kadrosu ile iletişim halinde oldukları ifade edilen 5 zanlının, kırsaldan şehirlere eylem için gelen militanlara yardım yataklık ettikleri, erzak ve barınma ihtiyaçlarını giderdikleri, keşif faaliyetlerine yardımcı oldukları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 14:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?