5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

PKK yandaşları Mersin'i birbirine kattı

Mersin'de, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümünü bahane eden bölücü örgüt yandaşları, korsan gösteri düzenledi.

Polise sapan ve taşlarla saldıran örgüt yandaşları, yollara da barikat kurdu. Olaylar sırasında evinin balkonunu yıkayan bir kadın, başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü bahane eden örgüt yandaşları, Şevket Sümer Mahallesi'deki ara sokaklarda yasadışı gösteri yaptı. Yüzlerine poşu takan yaklaşık 150 kişilik grup, örgüt lehinde sloganlar atarak, yollara çöp tenekesi ve taşlarla barikat kurdu. Grup, yaklaşan polis ekiplerine de ellerindeki sapan ve taşlarla saldırdı. Polis ise kalabalığı, boyalı plastik mermi ve panzerlerden sıkan tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

Bu arada olaylar sırasında 155. Cadde üzerinde evinin balkonunu yıkayan 35 yaşındaki Hanım Azgan adlı kadın başından yaralandı. Yaralı kadının yakınları, olaydan polisi sorumlu tutarak, Azgan'ın sıkılan plastik mermiyle yaralandığını ileri sürdü. Feryat ederek polise tepki gösteren yaralı yakınları, yine polislerce güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaralı Hanım Azgan ise ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Emniyet yetkilileri, kadının yapılan doktor kontrolünde ateşli silahla yaralanmadığını belirlediklerini söyledi. Azgan'ın, göstericilerin attığı sapan taşından yaralandığı ifade edildi.

Olaylar nedeniyle polisin bölgede aldığı yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 17:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet çetin IP: 85.100.168.xxx Tarih : 15.02.2009 13:40:01

 cennet gibi memleketimizi cehenneme çeviriyolar