4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

PKK yandaşları polisle çatıştı

MERSİN'DE AHMET TÜRK GERGİNLİĞİ

Mersin'de, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik yumruklu saldırıyı bahane eden terör örgütü yandaşları polisle çatıştı. Taşlarla saldıran bölücü yandaşlarına polis, gaz bombası ve panzerlerle müdahale etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından, Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde düzenlenen etkinlikte, Ahmet Türk'e yapılan saldırı ile KCK operasyonları protesto edildi. Etkinlik sırasında toplanan kalabalık, sık sık bölücü terör örgütü lehinde slogan atarken, örgütün renklerini temsil eden bez parçaları taşındı. Yapılan basın açıklamasının ardından dağılan kalabalık arasındaki bazı gruplar, ara sokaklarda yeniden toplanarak polise taşlarla saldırdı. Siteler Polis Merkezi önünde

bekleyen çevik kuvvet ekiplerine yönelik taşlı saldırıyı, bazı partililer araya girerek önlemek istediyse de başarılı olamadılar. Yüzleri puşili grupların taşlı saldırılarına polis ekipleri gaz bombası ve panzerlerle müdahale etti. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçarak dağılan gruplar, bir süre sonra yeniden toplanarak tekrar taşlı saldırıya geçti.

İkinci saldırı sonrası çevik kuvvet polisleri bir yandan bölücü örgüt yandaşlarına gaz bombası ile karşılık verirken, bir yandan da panzerlerle müdahale etti. Ara sokaklara giren polis panzerleri, çöp konteynerleri ile kurulan barikatları kaldırırken, göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.

Polis ekipleri, olaylar sebebiyle Şevket Sümer Mahallesi'ndeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

MERSİN'DE AHMET TÜRK GERGİNLİĞİ
MERSİN'DE AHMET TÜRK GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:50:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?