5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

PKK yandaşları polisle çatıştı

Mersin'de, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü bahane edene örgüt yandaşları, sokak aralarında korsan gösterilerek düzenleyerek polisle çatıştı. Lastik yakıp terör örgütü lehinde slogan atan çoğunluğu poşulu göstericiler, polise taş, sapan ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis kalabalığı gaz bombası ve plastik mermi ile dağıttı.

Mersin'de PKK terör örgütü yandaşlarının dün başlayan gösterileri, bugün de sürdü. Örgüt elebaşısı Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişini bahanede eden bölücü terör örgütü yandaşları, bugün de Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde yasa dışı gösteriler düzenleyerek, polisle çatıştı.

Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi arkasında sokağı çöp tenekesi ile kapatıp lastik yakan göstericiler, terör örgütü lehinde sloganlar attı.
Çoğunluğunun yüzü poşu ile kapalı olan göstericiler, polise sapanlarla taş fırlattı. Bölücü örgüt yandaşlarına polis, gaz bombası ve plastik mermi ile karşılık verdi. Göstericiler, üzerlerine gelen polis ekiplerine molotofkokteyli attı, ancak yerde patlayan molotofkokteyli zarar vermedi.

Gazdan ise polislerin yanı sıra gazeteciler de etkilendi. Gruplar, polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılırken, bölgede gerginliğin sürdüğü bildirildi.
Öte yandan, olaylar nedeniyle Şevket Sümer ve Güneş mahallesindeki iş yerlerinin kepenklerinin kapalı olduğu görüldü.

KORSAN GÖSTERİDE SEYYAR SATICININ ATLARINI DA YAKTILAR

Mersin'de dün başlayan terör örgütü PKK yandaşlarının gösterileri sırasında yakılan lastikteki kıvılcımlar, içerisinde 3 atın bulunduğu ağıla sıçradı. Seyyar satıcıya ait ağıldaki yangında 2 at yanarak yaralanırken, bir at ise yoğun dumandan kör oldu.

Edinilen bilgiye göre, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü bahane ederek eylem yapan bölücü örgüt yandaşlarının gösterileri sırasında Siteler Mahallesi'nde yakılan lastikten kıvılcımlar, içinde 3 atın bulunduğu ağıla sıçradı. Yangında ağılda bulunan atlardan ikisi feci şekilde yanarak yaralanırken, biri de yoğun dumandan etkilenerek kör oldu.

Yangın sırasında evine yemek yemeye giden seyyar satıcı Ahmet Çalıcı, döndüğünde atlarının acı içinde çırpındığını gördü. Vatandaşların yardımı ile yangını söndüren Çalıcı, yaralı atlardan birini yanına alarak Siteler Polis Merkezi'ne geldi. At arabasıyla seyyar satıcılık yaptığını anlatan Çalıcı, "Ekmek teknem yandı" dedi.

Yangının ağılının yanında yakılan bir lastikten çıktığını söyleyen Çalıcı, "Kimseyle bir husumetimiz yok. Polis ekipleri bize bugünkü yaşanan olaylardan olabileceğini söyledi. Atlarımın ikisi çok kötü yandı. Onların artık yaşayacağını sanmıyorum. Tek dileğim acı çekmeden ölmeleri. Diğerinin ise gözleri bembeyaz olmuş. Yoğun dumandan dolayı kör olmuş. Onu iyileştirebilirim diye düşünüyorum. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Tüm varlığım, ekmek teknem onlardı" diye konuştu.  Çalıcı, atlarının değerinin 5 bin lira olduğunu, yetkililerden bu konuda yardım beklediğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 14:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?