5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

PKK yandaşları terör estirdi

MERSİN'DE İZİNSİZ GÖSTERİ

Mersin'de bölücü terör örgütü PKK yandaşları, bazı mahallelerde korsan gösteriler düzenleyerek, polise saldırdı. Molotofkokteyli ve havai fişekli saldırısında bulunan göstericilere polis, gaz bombasıyla müdahale etti.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması yıldönümünü protesto eden örgüt yandaşları, Mersin'de bazı mahallelerde olay çıkardı. Şevket Sümer Mahallesi'nde yüzleri maskeli göstericiler, polise molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Terör örgütü lehinde slogan atan gruba, çevik kuvvet ekipleri gaz bombasıyla karşılık verdi. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara girerek izlerini kaybettiren göstericiler, bir süre sonra Okan Merzeci Bulvarı üzerinde yeniden toplanarak, yola lastik yakıp, taşlarla barikat kurdu. Yolu trafiğe kapatan bölücü yandaşlarına, bu kez panzerlerle müdahale edildi. Göstericiler, polisin müdahalesiyle yine ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirirken, yoldaki barikatlar polislerce temizlendi. Yanan lastikler de panzerlerden sıkılan suyla söndürüldü.

Polisle, göstericiler arasında yaşanan kovalamaca sonucu ise, şüpheli 1 kişi gözaltına alındı. Bu arada bir kadın, gösterilerin arasında kalan çocuğunu evine götürdü. Olaylar nedeniyle bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

MERSİN'DE İZİNSİZ GÖSTERİ
MERSİN'DE İZİNSİZ GÖSTERİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 18:21:02
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 23:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?