5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

PKK yandaşlarından polise saldırı!

Hatay'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristler için Mersin'de taziye çadırı kuruldu. Terör örgütü yandaşları, burada görüntü almaya çalışan görevli polis memuruna tekmelerle saldırdı.

Hatay'ın Hassa ilçesi Amanos Dağı kırsalındaki çatışmada öldürülen Yusuf Aydın, Fatih Toktaş ve Cihan Demir için Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'e bağlı Siteler Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. DTP Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde bir araya gelen terör örgütü yandaşları, burada bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganları atıp, intikam yemini ederek taziye çadırına yürüyüşe geçti.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu gruba, polis sözlü olarak müdahale edip, çadıra kadar slogan atmadan sessiz bir şekilde yürümeleri konusunda uyardı. Ancak göstericiler, polisin bu uyarısına aldırış etmedi ve sloganlar atmaya devam etti.

Terör örgütünün sözde bayrağı ve söz konusu çatışmada ölen diğer teröristlerin de resminin asılı olduğu taziye çadırının hemen girişinde göstericilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Terör örgütü yandaşlar, olay esnasında kamera çekimi yapan görevli polis memuruna tekmelerle saldırdı. Çıkan olaylar polisin ve bazı göstericilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Grup, güçlükle sakinleştirilip taziye çadırına yönlendirilirken, polis ise bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak beklemeye başladı. Örgüt yandaşları taziyeleri kabul ettikten sonra ölen teröristler için mevlit okuttu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?