3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

PKK yanlısı 7 kişi tutuklandı

Mersin'de Nevruz'u bahane ederek bölücü örgüt lehine yapılan gösterilere katılarak polislere taş ve molotof attığı iddia edilen 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 21 Mart'ta Metropol Miting alanında düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında bölücü terör örgütü ile elebaşısı lehine slogan atan, sözde bayraklarını ve bölücü başının posterlerini açan ve miting sonrası kenar mahallelerdeki korsan gösterilere katılarak kurdukları barikatlarla yolu trafiğe kapatarak olaya müdahale eden güvenlik güçlerine taş ve molotoflu saldırıda bulunan 4'ü çocuk 11 kişi yakalandı.

Yakalanan E.A., D.S., Y.D., S.Z., M.Ö., F.Ö., C.Ö., R.A., H.Ö., F.Ö. ve R.Ö. ile birlikte 3 adet bölücü terör örgütünün simgeleyen bez, üzerinde bölücü başının fotoğrafı yapıştırılmış parti flaması, bir molotof kokteyli şişesi ele geçirildi.

"Bölücü terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atmak, bölücü terör örgütünün sözde bayraklarını ve bölücü başının posterlerini açmak, güvenlik görevlilerine taşlı ve molotoflu saldırıda bulunmak" suçlarından mahkeme sevk edilen zanlılardan E.A., D.S., Y.D., S.Z., M.Ö., C.Ö. ve R.A. tutuklanırken F.Ö., H.Ö., R.Ö. ve F.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 17:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?