2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

PKK yatakçısı cephaneyle yakalandı

Mersin ve İzmir'de bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği bombalı eylemlerde teröristlere lojistik destek sağlayan bir kişi, Mersin'in Tarsus ilçesinde çok sayıda silah ve patlayıcıyla birlikte yakalandı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince bir süredir hassasiyet ve dikkatle takip edilen bölücü terör örgütünün Mersin'de ve metropol illerde silahlı ve bombalı eylemlerde kullanacağı silah ve mühimmatı kontrol altında tutarak, örgüt mensuplarına ulaştırmaya çalışan H.E. adlı kişinin 2 Eylül 2008 Salı günü Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen operasyon neticesi yakalandığını bildirdi.

Şüpheli H.E.'nin İzmir'deki bombalı eylemlere karıştıkları gerekçesiyle 28 Mayıs 2008 ve 24 Temmuz 2008 tarihlerinde yakalanan "Cihan" kod adlı F.Y. ve "Koçer" kod adlı N.A.C. isimli örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu, yakalanan iki örgüt mensubuna Mersin'den geçişleri sırasında Glock marka 2 adet tabanca verdiği ve örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda hareket ettiği tespit edildi. Vali Aksoy, şüphelinin Mersin'de 13 polis memurunun yaralandığı olayı gerçekleştiren canlı bomba ile de irtibatlı olduğunu söyledi.

Şüphelinin silah ve patlayıcıları kırsaldan getirdiğinin anlaşıldığını kaydeden Vali Aksoy, yapılan araştırmada herhangi bir hedeflerinin bulunmadığının belirlendiğini söyledi.

Şüphelinin ikametinde ve barındığı yerlerde yapılan aramada ise 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek ile Colt M16 Carabine marka silah, bu silahlara ait 10 adet şarjör, 376 adet dolu fişek, 1 adet Glock marka silaha ait şarjör, 30 adet dolu tabanca fişeği, 5 adet el bombası, 2 adet bomba düzeneği haline getirilmiş el telsizi, 7 adet elektrikli fünye, 3 adet av tüfeği fişeği, 1 adet dürbün, bol miktarda kırsal alanlarda kullanılan giyim malzemeleri, panço, şarjör kütüklüğü, örgütsel içerikli CD'ler ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulaması tamamlanan H.E., "terör örgütü mensubu olmak", "örgüt içerisinde faaliyetlerde bulunmak", "bölücü terör örgütüne ait silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:09:08
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 16:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?