2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

PKK'nın 62 kilo eroini yurtdışına çıkamadı

Mersin’de düzenlenen operasyonda, bir TIR’ın yakıt deposunda 62 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Mersin’de 3, İstanbul’da 3 ve Gaziantep’te 5 kişi olmak üzere toplam 11 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro elemanları, İsmet İnönü Bulvarı Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde durdurduğu bir TIR’da arama yaptı.

Yapılan aramada TIR’ın yakıt deposunda oluşturulan ’zula’ tabir edilen yerde Hollanda’ya götürülmek üzere hazırlanmış 120 paket halinde toplam 62 kilo 47 gram eroin ele geçirildi. Polis, olayla ilgili olarak Mersin’de 3, İstanbul’da 3 ve Gaziantep’te 5 kişiyi yakaladı.

İstanbul’da yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramada ise, 6 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet çelik yelek, 366 gram eroin, 6.8 gram kokain, uyuşturucu madde satışında kullanılan tartı aleti, 20 adet sahte olduğu tahmin edilen pasaport, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve ticari taşıt kullanım belgesi, yaklaşık 1 trilyon 500 milyar lira değerinde euro ve mark cinsinden doldurulmuş ve imzalanmış senet ele geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, yakalanan uyuşturucu maddenin bir miktarının bölücü terör örgütü PKK’yı finanse etmek üzere Avrupa ülkelerine sevkıyatının yapıldığını, elde edilen gelirle örgütün finansmanın sağlandığının tespit edildiğini söyledi.

Ekizer, yakalananlar arasında bulunan Bedirhan Aslan’ın terör örgütüne mensup olmaktan sabıkasının bulunduğunu belirterek, bu kişi hakkında uyuşturucu kaçakçılığının yanısıra, "Bölücü terör örgütü mensubu olmak, örgüt adına kırsal alanda faaliyet göstermek, örgüt mensuplarının Avrupa ülkelerine çıkışını sağlamak amacıyla sahte kimlik ve pasaport temin etmek, örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yapmak" suçlarından da işlem yapıldığını kaydetti.

Polis, olayla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen zanlılardan A.S, kardeşi B.S, B.A, R.E, C.T ve F.C.'nin tutuklanarak cezaevine konulduğunu, diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti. Diğer yandan olayla ilgili olarak Ahmet Cengiz, Musa Tahiroğlu, Aydın Salik ve Selahattin Aslan adlı kişilerin ise gıyabi tutuklama kararı ile arandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 17:15:04
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 12:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?