2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

PKK'ya bir çağrı da Mersin'den

İstanbul’da 150 aydının başlattığı terör örgütü PKK’ya silah bırak çağrısına, Mersinli aydınlar da destek verdi. Taksim İnternational Group Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Mersinli Aydınlar Grubu, terör örgütü PKK’dan eylemlerine koşulsuz son vermelerini istedi.

Aralarında gazeteci ve çeşitli sivil toplum örgütlerine üye 69 aydının bulunduğu Mersinli Aydınlar Grubu adına bir açıklama yapan Grup Sözcüsü ve İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Aydın Kaynak, son 1 ay içinde 50’ye yakın insanın eylemler sonucu hayatını yitirdiğini ifade etti.

15 yılda 30 bin insanın hayatına mal olan "kirli savaş" döneminin acılarının, milyonlarca insanı derinden yaraladığını kaydeden Kaynak, "Artık insanlarımız ölmesin, barış içinde ve adil bir yaşam sürelim. PKK’nın silahlı eylemlere derhal ve önkoşulsuz son vermesini istiyoruz. Hükümetin, kalıcı barışın sağlanması ve herkesin demokratik toplumsal hayata katılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:27:31
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 18:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?