5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Plajlarda temizlik kampanyası

Son yıllarda Avrupalı turistlerin yanı sıra Arap turistlerinde ilgi odağı olduğu Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu Beldesi’nde çevre temizliği kampanyası başlatıldı.

İlk etabı 3 kilometrelik sahil şeridinde yapılan çevre temizliği ile başlayan 5 günlük kampanya ile ilgili bilgi veren Limonlu belediye başkanı Mehmet Topkara, çevre temizliğinin sadece çevre haftası ile sınırlı kalmaması gerektiğinden yola çıkarak bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Yaz tatili sezon sonu yaklaşırken çevremizi temiz tutmak, çevre bilincini yazlığa gelen hemşerilerimize hissettirmek, onlara örnek olmak, ve misafir olan insanlara da bunu göstermek adına birlikte bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Burada temel amaç bütün insanlara yaşanabilir bir Limonlu beldesinin var olduğunu göstermek isterdik” dedi.

Çevre temizliği esnasında belediye ekipleri tarafından ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü uzmanlarından alınan su kirlilik raporunun dağıtıldığını da ifade eden Topkara, “Denizimiz, plajlarımız ile tarihi ve turistik Kayacı vadisinden geçerek yemyeşil bir ortamdan Akdeniz’e ulaşan deremizin ne kadar temiz olduğunu gösteren belgeyi site sakinlerimize, turistleri ve yerli halkımıza dağıtıyoruz. Çevremizin ne kadar doğal olduğu her yönüyle fark ediliyor. Her şeye rağmen biz çevremizin daima doğal ve güzel kalmasını arzu ediyoruz. Bu sebeple de bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

Limonlu Beldesi sahil şeridinde 31 tane yazlık sitede yaklaşık 3 bin yazlık konutun bulunduğuna değinen Topkara, “Hem turizm sezon sonu olması hem de Ramazan ayı öncesi bu vesile ile insanların hem tatilini hem ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapabilmeleri için bu temizlik kampanyasını gerçekleştirdik. Ramazan ayını bu şirin belde de geçirmek isteyen Gaziantepli, Konyalı, Kahramanmaraşlı, Nevşehirli, Adanalı vatandaşlarımız var. Bunun yanında Almanya dan gelen turistler ve gurbetçilerimiz var. Bütün herkese yönelik bir çalışma içerisine girdik. Personelimizde, site sakinleri ile halkımızla böyle bir kampanya yaptık” dedi.

Bu tür etkinliklerin beldede devam edeceğini ve hizmet belediyeciliği yanı sıra sosyal belediyeciliği de önem verdiklerini anlatan Topkara, önceki yıllarda Alman, İngiliz, Hollandalı turistlerin geldiğini son yıllarda da bölgeye Lübnan, Suriye, Mısır gibi Arap ülkelerinden de turistlerin geldiğini dile getirerek, “Bu bölgemizin ne kadar güzel bir yapıya sahip olduğunun, çevremizin yaşanılabilir bir çevre olduğunun göstergesidir. Yalnızca saydığımız bu ülkeler değil örneğin Rusların ve diğer Avrupa ülkelerinden de bölgemize turistlerin gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sahil temizliği sırasında bazı yabancı turistler çevre temizliği yapan vatandaşları alkışlayarak destek verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil demirbaş IP: 78.162.58.xxx Tarih : 20.08.2009 10:36:42

temizlik imanın yarısıdır. helal olsun bu güzelliği başlatanlara. ayrıca mehmet başkanıma da selamlar.