5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Mersin'de, polis ekiplerinin düzenlediği 2 ayrı operasyonda 70 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların büyük bölümü, hazır beton kamyonunun zulasında bulundu.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile birlikte düzenlediği toplantıda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, mali suçlarla ilgili olarak 2 ayrı operasyon düzenlediğini bildirdi. Bu operasyonlarının ilkinin Adana polisi ile ortaklaşa olarak Adana'da yapıldığını belirten Aksoy, burada bir şahsın evinde yapılan aramada 13 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini, olayla ilgili olarak 2 kişinin yakalandığını söyledi.

Vali Aksoy, ikinci operasyonda ise, Van'dan Mersin'e yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara getirileceği istihbaratının alınması üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adana, Osmaniye ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte düzenlenen operasyonda, bir hazır beton kamyonunun zulasında 57 bin paket sigara ele geçirildiğini kaydetti.

Ele geçen sigaraların gümrüklenmiş değerinin 290 bin lira olduğunu ifade eden Aksoy, bu olayla ilgili olarak da 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?