4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Polis şefkat evi açıldı

TÜRKİYE'NİN İLK POLİS ŞEFKAT EVİ AÇILDI

Türkiye'nin ilk Polis Şefkat Evi, Mersin'de hizmete sunuldu. Daha önce gece kulübü olarak faaliyet gösteren ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce İl Emniyet Müdürlüğü'ne kazandırılan bina, artık 'Polis Şefkat Evi' adı altında hizmet sunacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlara Şefkat Evi ile birlikte temel gıda maddelerinin yanı sıra giyecek ve mobilya yardımında bulunulacak.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan binanın açılışına, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Muffero Şenik, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Aksoy, Milli Emlak

Genel Müdürlüğü'ne ait binanın sosyal açısından oldukça önemli bir proje adına kullanılmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

İhtiyaç sahibi ailelerin tespit edilerek, onların sorun ve sıkıntılarının aşılması adına polisin şefkat elini projeyle birlikte uzattığını anlatan Aksoy, şöyle konuştu: "Polis-halk birlikteliğinin sağlanması ve bunun daha iyi bir noktaya taşınmasının yanı sıra toplum destekli polislik hizmetlerinin de istenilen seviyeye taşınması adına 'Polis Şefkat Evi'nin önemli bir misyon üstleneceğine inanıyorum. Projenin hayata geçirilmesinde Valilik olarak gereken her türlü desteği verdik ve bundan sonraki süreçte

de vermeye devam edeceğiz. Ortaya konulan hizmetlerini sürdürülmesi ve devamlılık kazanmalı. Bu noktada da hayırsever işadamlarının yanı sıra kurum ve kuruluşların da desteği son derece önemli."

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, kimsesizlerin kimsesi olma adına hayata geçirilen; 'Polis Şefkat Evi'nin önemine dikkat çekerek, 3 kattan oluşan ve toplam oturum alanı 450 metrekare olan binanın hayırsever işadamlarını, kurum ve kuruluşların desteğiyle bugünkü haline kavuşturulduğunu anlattı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin kendi sorumluluk alanlarındaki mahallelerde tespit ettikleri ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilme adına yola çıktıklarını belirten Öksüz, ihtiyaç

sahibi ailelerin rencide edilip incitilmeden yardımda bulunabilme noktasında da çok hassas davrandıklarını söyledi.

Şu ana kadar 700 aileyi tespit ettikleri bilgisini de veren Arif Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanlar buraya gelip de yardım alabilmek için sıraya girmeyecekler. İnsanlarımızı buraya getirip kapıda rencide etmeyeceğiz. Evlerinden alıp tekrar evlerine bırakacağız. Hiç kimsenin buraya gelmesine gerek yok. Biz onları bulacağız hiç merak etmesinler. Polisin gülen yüzünü insanlarımıza gösterip devletin şefkat elini onlara uzatacağız."

Konuşmaların ardından Polis Şefkat Evi'nin açılışı; Vali Aksoy, Tuğamiral Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Kosova Çevre Bakanı Yağcılar ve diğer protokol üyelerince gerçekleştirildi. Açılış verilen koktey ile sona erdi.

TÜRKİYE'NİN İLK POLİS ŞEFKAT EVİ AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK POLİS ŞEFKAT EVİ AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK POLİS ŞEFKAT EVİ AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK POLİS ŞEFKAT EVİ AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK POLİS ŞEFKAT EVİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 13:44:02
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?