2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Polis yetkisine ilginç protesto

Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasaları çerçevesinde polis yetki ve görevlerindeki kısıtlamalar Mersinli bir vatandaş tarafından ilginç şekilde protesto edildi. "Süper Vatandaş" olarak tanınan Emin Kocaaslan; oyuncak silah, kelepçe ve coptan oluşan kargoyu Başbakana postaladı.

Mersin’de daha öncede çeşitli konularda yaptığı ilginç eylemlerle adını sıkça duyuran Emin Kocaaslan, bu kez AB Uyum Yasaları çerçevesinde polislerin yetkilerinin kısıtlanmasını, yine kendi tarzında ilginç bir şekilde protesto etti. Mersin’de "Süper Vatandaş" olarak tanınan Kocaaslan, oyuncakçı dükkanından aldığı tabanca, kelepçe ve coptan oluşan kargoyu, bir kargo şirketine gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a postaladı.

Kocaaslan, amacının polis ve jandarmanın yetkilerinin kısıtlanmasını protesto etmek olduğunu söyledi. "Polis ve jandarmanın yetkilerinin kısıtlanması durumunda tabancası, kelepçesi ve cop ne işe yarar?" diye soran Kocaaslan, Başbakana seslenerek, "Bu gün yetkilerini alıyorsunuz, yarın tabanca, kelepçe ve copunu da alacak mısınız? Ben şimdiden bunları hediye değil, hatıra olarak size gönderiyorum. Çünkü bana etkili yetkili polis gerek. Bana, cumhuriyetin polisleri ve kanunu gerek. Bana, bağımsız Türkiye gerek. Beni bir başkasının kanunları ile yönetemezsiniz. Bu bir protestodan çok Avrupa’nın önerdiği kanunlara karşı isyandır" dedi.

Emin Kocaaslan, polisin yetkilerinin kısıtlanması nedeniyle, insanların evinde de sokakta da korku içinde yaşadığını ileri sürerken, bunun kanunsuzlara cesaret vereceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 12:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?