2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Polisi taşlayıp bayan gazeteciye saldırdılar

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürtler’in demokratik ve barışçıl mücadelesinin Uğur Kaymaz’ların ve Ümit Gönültaş’ların vurularak çözülemeyeceğini söyledi. DEHAP Genel Başkanı Tuncay Bakırhan, Mersin’de 15 Şubat günü yapılan korsan gösteriler sırasında ölü bulunan Ümit Gönültaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret öncesi DEHAP İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Bakırhan, partilileriyle bir toplantı yaptı. Ardından Kurdali Mahallesi’ne geçen Bakırhan, burada Ümit Gönültaş’ın cesedinin bulunduğu yere yakın bir alana karanfil bıraktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı bir kalabalığa hitap eden Tuncer Bakırhan, Ümit Gönültaş’ın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Bir gün içerisinde hem bir gencin vurulması hem de 2 çocuğun taranmasının ancak Türkiye gibi bir ülkede meydana gelebileceğini söyleyen Bakırhan, "Bu olayların failleri belirlenebilirken, şu anda gözaltında hiç kimse yok. Tam tersine hem bu ölüm olayını hem de yaralıların durumunun açığa çıkmasını isteyen il başkanımız ve genel merkez yöneticimiz gözaltında. Böylesine garip bir ülke olsa olsa Türkiye olur. Ülkemizde demokratik ve meşru eylem yapmanın karşılığı coptur, gaz bombasıdır. Gündüz okullarına giden öğrenciler, akşam katledilerek silahlı örgütün militanı olduğu belirtiliyor. Bu ülkede sivil vatandaş olsun, öğrenci olsun, öğleden sonra, akşam ya da günün herhangi bir saatinde her an vurulma ile karşı karşıya kalınabileceğinin ve silahlı örgüt militanı olunabileceğinin en iyi kanıtı Kızıltepe’de Uğur Kaymaz’ın vurulması olayıdır. Failleri güvenlik yetkililerince bilinmesine rağmen, Kaymaz’ı vuran polisler adeta terfi ettirilircesine İstanbul’a, Mersin’e ve Türkiye’nin diğer kentlerine görevlendirilmiştir" dedi.

Konuşmasını Ümit Gönültaş’ın da failleri belli olmasına rağmen, yetkililer tarafından üstlenilmediğini, ancak görgü tanıklarının olayın olduğu yerde güvenlik üçlerince önlem alındığını ve olayın bu esnada geliştiğini bildiğini ifade ederek sürdüren Bakırhan, Kürtler’in demokratik ve barışçıl mücadelesinin Uğur Kaymaz’ların ve Ümitler’in vurularak faili meçhul bir şekilde çözülemeyeceğini kaydetti.

Ölenlerin faillerini terfi ettirmenin Türkiye’ye yakışır bir tavır olmadığını söyleyen Bakırhan, "Bir Uğur gider, binlerce Uğur gelir. Bir Ümit’i vurursunuz, binlerce Ümit gelir. Sizler Susurluk’u, Kızıltepe’yi çözemezseniz, bu tür olaylar devam edecektir. Siz Uğur olayını çözseydiniz, bugün burada halkımız bu acıyı yaşamayacaktı. Gün, hep birlikte Uğur’ların ve Ümit’lerin faillerini bir an önce ortaya çıkarma, cezalarını verme ve bundan sonra çıkacak olayların önüne geçilmesi günüdür. Sizler Ümit olayını çözmek zorundasınız. Sizler bunları çözmediğiniz müddetçe Kürt halkının vicdanında mahkum olmuşsunuzdur" diye konuştu.

Bakırhan’ın konuşması sırasında ellerinde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın posteri bulunan kalabalık, sık sık bölücü örgüt lehinde slogan attı. Bakırhan, daha sonra Ümit Gönültaş’ın ailesinin evine taziye ziyaretinde bulunurken, kalabalık bölgede önlem alan polisi taşladı.

Tuncer Bakırhan, gösteriler sırasında yaralanan 14 yaşındaki Cihan Geçkin adlı çocuğu da hastanede ziyaret etti. Bu sırada kalabalığın arasında kalan Aslı Açıkkar adlı yerel gazete muhabiri saldırıya uğradı. Fotoğraf makinesi alınan bayan gazeteci, hastaneye kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 17:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?