3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Polisin çalışmaları anlatıldı

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Dilek, suç ve suçluyla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığını belirterek, bu konuda vatandaşın desteğinin önemli olduğunu söyledi.

Bozyazı Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Dilek, vatandaşlara, polisin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özellikle motorsiklet kullananların mutlaka kask takmalarını isteyen Dilek, "Kurallar bizlerin güvenliği için konmuştur. Kask takmadan trafiğe çıkılmamalıdır. Bu konuda hiçbir şekilde tavizimiz yoktur, kasksız trafiğe çıkanlar hakkında kesinlikle cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

İlçede huzur ve güveni sağlamak için çalıştıklarını, vatandaşlardan da kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Dilek, özellikle hırsızlık olaylarında vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları anlattı.

Vatandaşlardan suçun meydana geldiği yerde hiçbir şeye dokunmamalarını isteyen Dilek, "Ekiplerimiz gelene kadar suç mahalline girmemeye dikkat edilmelidir. Bazı vatandaşlarımız hırsızlık yapılan yerleri süpürmekte, bu da bizim işimizi güçleştirmektedir. Çünkü vatandaş bilmeden suç delillerini ortadan kaldırmaktadır. Özellikle esnafımız kendi işyeri güvenliğini mutlaka sağlamalıdır. Şüpheli gördüğünüz araç ve kişileri mutlaka polise bildirin. Bilindiği gibi D-400 Karayolu, ilçemiz içerisinden geçmekte, dolayısıyla şüpheli araç ve insanların ihbarı belki de büyük hadiselerin önüne erken geçmemizi sağlayacaktır" diye konuştu.

Dilek, uyuşturucu konusunda da vatandaşlardan yardım beklediklerini vurgulayarak, seralarına esrar ekenlerin ihbar edilmesini istedi. Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden Dilek, "Unutmayalım ki, uyuşturucu ticaretinin büyük bölümü terör örgütlerinin elindedir. Uyuşturucu, terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağıdır. Uyuşturucuya karşı duyarlı olalım. Burada yetiştirilecek olan uyuşturucunun terör örgütüne güç katacağını ve askerimize, polisimize kurşun olarak geri döneceğini aklımızdan çıkarmayalım" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 13:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?