4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Polisten başarılı öğrencilere ödül

POLİSTEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Mersin'de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce, polis-öğrenci diyaloğunun geliştirilmesi amacıyla başarılı öğrencilere ödül verildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından her sınıfın birincisine ödül verme kampanyası kapsamında, Turgutreis Mahallesi'nde bulunan Saadettin Bey İlköğretim Okulu'nda, Şubat ayında başarılı olan öğrencilere kırtasiye ve çikolata dağıtıldı. Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner'in de katıldığı törende, '18 Mart Çanakkale Zaferi' nedeniyle bir de etkinlik gerçekleştirildi. Günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu etkinlikte, çocuklarla futbol oynayan polisler, mahalle halkına da hırsızlığa karşı alınabilecek önlemleri anlatan broşürler dağıttı.

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Mahallemin Polisi' kampanyası kapsamında, Turgutreis Mahallesi'nde görevli polis memuru Mustafa Fikret Civan'ın çalışmaları da takdir topladı. 1.5 yıldır görevli olarak mahallenin tüm sorunları ile ilgilenmeye çalıştığını ifade eden Civan, mahallede geniş çaplı bir inceleme başlattığını söyledi. Bu araştırmanın sonuçlarına göre bir çalışma programı oluşturduğunu ifade eden Civan, “Turgutreis Mahallesi'nde en büyük sorun ekonomik durum ve eğitimin düşük olması nedeniyle oluşan suç oranının yüksek çıkmasıydı. Bu konuda neler yapılabileceğiyle ilgili çalışmalar yaptım. Suçluları yakalamaya ayıracağım enerjiyi eğitime katkıya harcadım. Eğer ilgilenmezsek 5 yıl sonra bu çocuklar da birer suç örgütü üyesi olarak karşımıza çıkabilir ve sorun daha içinden çıkılmaz bir hale gelebilirdi” dedi.

Ayda bir kere her sınıfın birincisine ödül verme geleneğini başlattıkları bilgisini veren Civan, “'Eğitime ilgiyi nasıl çekebiliriz' diye düşündük ve başarıyı ödüllendirme yolunu seçtik. Bu çocuklarımızı ödüllendirerek çalışmaya teşvik ediyoruz. Öğretmenlerimizden de bunun etkisinin görülmeye başladığını öğrenmemiz bizi ayrıca mutlu etti" diye konuştu.

POLİSTEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:13:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 16:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?