4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Polisten eğitime anlamlı destek

POLİSTEN EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

Mersin'de, Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen proje kapsamında, dersaneye gidemeyen öğrencilere yönelik 'SBS'ye Hazırlık Kursları' veriliyor.

Mersin Valiliği'nin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle yürütülen proje kapsamında, seçilen iki pilot okulda 760 öğrenci, Mersin Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim gören, eğitim fakültesi muzunu 64 polis adayı tarafından SBS'ye hazırlık kurslarına katılıyor.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, beraberinde İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve İl Milli Eğitimi Müdürü Hasan Gül ile birlikte Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kursları gezerek incelemelerde bulundu. Eğitim verilen sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Aksoy, öğrencilere önümüzdeki dönem için hedeflerini sorarken, taleplerini de dinledi. Kimi polis, kimi doktor, kimi vali olmak istediğini söyleyen öğrenciler, Vali Hüseyin Aksoy'dan, kursların kardeşleri ve arkadaşları için gelecek yıllarda da devam etmesi talebinde bulundular.

Aksoy, burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü, Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla, özelikle kursa gitme imkanı olmayan 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik belirlenen okullarda 'SBS'ye Hazırlık Kursları' verildiğini söyledi. Örnek olarak nitelendirilecek proje kapsamında eğitim fakültesi mezunu polis adaylarının kurslarda ders verdiğini belirten Aksoy, "Temel amacımız; çocuklarımızın bu kurslardan yararlanarak daha iyi şekilde SBS'ye hazırlanmalarıdır. Ekonomik durumu iyi olan aileler çocuklarını kurs ve dershanelere gönderebiliyor. Ama belirli bölgelerdeki bazı aileler, ekonomik anlamda durumları iyi olmadığı için kurslara çocuklarını gönderme imkanı olmuyordu. Bunu görerek bu çalışmayı başlattık. Kursa katılan öğrenciler mutlu ve heyecanlı. Uygulamayı öncelikli olarak ulaşımı kolay iki okulda başlattık. Ulaşım imkanı olmayan öğrencileri de servisle bu kurslara taşıyoruz. Ayrıca öğrencilere başta kırtasiye olmak üzere çeşitli yardımlar yapıyoruz" dedi.

Bu yıl kursların biraz geç açıldığına işaret eden Aksoy, "Kursa katılan öğrencilerin büyük bir kısmı kursların gelecek yıllarda da devam etmesini talep ediyor. Bu yıl biraz geç başlanan bu kursları yeterli talebin olması halinde önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

POLİSTEN EĞİTİME ANLAMLI DESTEK
POLİSTEN EĞİTİME ANLAMLI DESTEK
POLİSTEN EĞİTİME ANLAMLI DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 15:55:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 16:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?