30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Polisten eğitime destek

MERSİN EMNİYETİ'NDEN EĞİTİME KATKI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamak bizim sorumluluğumuz" dedi.

Mersin Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik 'SBS'ye Hazırlık Kursu' düzenlendi. Merkez Akdeniz ilçesi Ersoy İlköğretim Okulu'ndaki kurslarda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vali Güzeloğlu, buradaki kurslardan, özelikle maddi imkanları olmadığı için kursa gitme imkanı olmayan 6, 7 ve 8'nci sınıf öğrencilerinin faydalandığını söyledi. Kurs eğitmenlerinin eğitim fakültesi mezunu polis adaylarından oluştuğuna dikkat çeken Güzeloğlu, bunun örnek teşkil eden bir proje olduğunu ifade etti.

"Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamak bizim sorumluluğumuz" diyen Güzeloğlu, amaçlarının, çocukların bu kurslardan yararlanarak daha iyi şekilde sınava hazırlanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocuklarını kurs ve dershanelere rahatlıkla gönderebildiğine işaret eden Güzeloğlu, "Ama belirli bölgelerdeki bazı ailelerin ekonomik anlamda durumları iyi olmadığı için çocuklarını bu kurslara gönderme imkanı olmuyordu. Biz bunu görerek çalışma başlattık. Kursa katılan öğrencilerin, mutlu ve heyecanlı olduğunu gördük. Uygulamayı öncelikle ulaşımı kolay olan iki okulda gerçekleştiriyoruz. Ulaşım imkanı olmayan öğrencileri de servisle taşıyoruz. Bunun yanında öğrencilere başta kırtasiye olmak üzere çeşitli yardımlar da yapıyoruz" diye konuştu. Kursa katılan öğrencilerin büyük kısmının, gelecek yıllarda da devam etme talebinde bulunduğunu belirten Güzeloğlu, yeterli talebin olması halinde önümüzdeki yıllarda da projeyi sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, eğitimin bir ülkenin geleceğini belirlediğini, bu konuda her kurumun sosyal sorumluk anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kendilerinin de bu bilinçle eğitime katkı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Öksüz, kursa katılan öğrencilerde gördükleri arzunun, kendilerini daha da sorumlu hale getirdiğini söyledi.

MERSİN EMNİYETİ'NDEN EĞİTİME KATKI
MERSİN EMNİYETİ'NDEN EĞİTİME KATKI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 16:15:04
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 18:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?