4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Polisten hırsız uyarısı!

POLİS VATANDAŞI HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI UYARDI

Mersin’in Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Amirliği ekipleri “Açık bırakılan her kapı hırsızlığa davetiyedir” sözünden hareketle bir uygulama yaptı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy’un talimatı ile İlçe Toplum Destekli Polislik Amiri Komiser Yardımcısı Bünyamin Turan’ın nezaretinde 10 polis memuru ile yapılan Hırsızlığa karşı tedbir ve uyarıcı uygulamada vatandaşların hırsızlığa karşı duyarsız oldukları sonucu ortaya çıktı. Vatandaşlar evlerinin zillerine basıldığında “kim o” kelimesini kullanmadan apartman giriş kapılarını açtılar.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Kırklarsırtı Mahallesinde apartmanların giriş kapısını açtırmak için vatandaşların oturdukları konutların zillerine gelişi güzel bastı. Ancak zillerine basılan vatandaşların hiç biri kapıda kim ya da kimlerin olduğunu sorgulamadan otomatiğe basarak kapının açılmasını sağladılar. Apartman giriş kapılarını açan vatandaşlar polislerin evlerinin kapılarına kadar gelip ev kapı zillerine bastıklarında da yine “kim o“ cümlesini kullanmadan kapılarını açtılar. Vatandaşlara kapılarında bir grup polisi karşılarında görünce şaşırdılar. Polislere bir şey mi var diye soran vatandaşlara gerekli açıklamayı Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Amirliği Büro Amiri Bünyamin Turan yaptı.

Turan, bu uygulamayı hırsızlık olaylarına karşı tedbir ve uyarıcı amaçlı yaptıklarını bildirerek, vatandaşlara evlerinin zillerinin çalındığında, kapıdakinin kim olduğunu bilmeden kapılarını açmamalarını istedi. Turan, "Biz sizin apartman giriş kapısının açılması için rasgele zillere bastık, ancak hiç kimse kapıda kim olduğunu bilmeden apartman giriş kapısını otomatiğe basarak açtı. Sizin zilinize basan bir hırsız da olabilirdi. O an evde olmayan bir komşunuzun evine hırsızlığa da gelebilirdi. O yüzden kapınızı kimin ve hangi niyetle çaldığını sorgulamadan lütfen kapınızı açmayın ve hırsızlığa karşı davetiye çıkarmayın, unutmayın zilinizi çalan her insan tanıdığınız veya güvendiğiniz biri olmayabilir, Bu nedenle emin olmadan kapınızı açmayın" dedi.

Polisler apartman girişlerine 'Güvenliğiniz için ev ve apartman kapınızı kapalı tutunuz' yazılı afişleri yapıştırdı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Amirliği ekipleri 1 amir, 10 personel ile üzerinde hırsızlığa karşı önlem sözleri içeren broşürden 10 bin adet dağıtarak vatandaşları bu konuda bilinçlendirecek.

POLİS VATANDAŞI HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI UYARDI
POLİS VATANDAŞI HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI UYARDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 11:19:03
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 13:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?