4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Polisten kaçtı çatıya çıktı

MERSİN'DE KORSAN GÖSTERİ

Mersin'de, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle izinsiz gösteri yapan grup, polise molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Gaz bombasıyla müdahale edilen göstericilerden 25'i gözaltına alındı.

Terörist Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünü bahane eden örgüt yandaşları, Şevket Sümer Mahallesi'nde korsan gösteri düzenledi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Akdeniz İlçe Başkanlığı binası önündeki basın açıklamasının ardından, ara sokaklara dağılan yüzleri puşili grup, molotof kokteylleri ve hava fişeklerle polise saldırdı. Polis göstericileri gaz bombası ile dağıtmaya çalıştı. Çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Bu sırada, polisin elinden kaçmak için iki katlı bir evin damına çıkan 2 gösterici polisler tarafından kuşatıldı. Dama çıkan sivil polis ekipleri, göstericilerden birini yakalarken diğeri damdan sarkıp balkonun korkuluklarından tutunarak, "Gelirseniz kendimi atarım" diyerek tehdit savurdu. Evi kuşatan polis, kendisini aşağı atmakla tehdit eden göstericiyi bir süre ikna etmek için uğraştı. Bu arada, balkon kapısından gelen bir sivil polis, göstericinin elinden tutarak aşağı atlamasını engelledi. Ardından

demir kapı açılarak gösterici yakalandı. 2 kişi, daha sonra kelepçelenerek polis merkezine götürüldü.

Kısa süre sonra polis merkezi önünde toplanan grup hava fişeklerle polise saldırı girişiminde bulundu. Polis gaz bombası atarak göstericileri uzaklaştırdı.

Mersin'deki korsan gösteride 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

MERSİN'DE KORSAN GÖSTERİ
MERSİN'DE KORSAN GÖSTERİ
MERSİN'DE KORSAN GÖSTERİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 16:49:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 01:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?