5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Polisten taş atan çocuklara kitap

Mersin polisi, yarı yıl tatiline giren öğrencilere kitap hediye etti. Terör olaylarının en yoğun yaşandığı mahallede yapılan kitap dağıtımında, çocuklar büyük sevinç yaşadı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Akdeniz Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan kitaplar, Siteler Polis Merkezi'nde dağıtıldı. Terör olaylarının en yoğun yaşandığı ve çocukların terör olaylarında en çok kullanıldığı Şevket Sümer Mahallesi'ndeki polis merkezinde yapılan kitap dağıtımına, öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Polis merkezine ellerinde karneleriyle gelen Hatice Uluğ İlköğretim Okulu öğrencileri, dağıtılan kitapları alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Kitap dağıtımında görevli polisler de minik çocuklarla yakından ilgilenirken, onların karnelerine baktı. Yapılan uygulamadan son derece memnun olduğunu söyleyen çocuklar, aldıkları kitapları yarı yıl tatilinde okuyacaklarını söylerken, kimi polis, kimi savcı, kimi de öğretmen olmak istediğini belirtti.

Kitap dağıtımı sırasında çocuklarla yakından ilgilenen, kendisine çiçek veren minik bir kız çocuğuna da oyuncak ayı hediye eden Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, amaçlarının çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Özellikle yarı yıl tatilinde çocukların dışarıda oyun oynadıktan sonra eve döndüğünde bir kaç test çözmesi, kitap okuması ve ikinci döneme daha hazırlıklı olmasını hedeflediklerini ifade eden Güner, "Bu nedenle 2 bin 200 adet tatil kitabı ve 800 civarında da Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitaplarımızı bütün öğrencilerimize dağıttık. Daha önce de okullarımıza giderek onlarla söyleşi yapıyorduk. Bu arada 800 civarında çocuğumuz, polisle ilgili düşüncelerini yazan mektuplar gönderdi. Biz onlara daha önce de hediyeler vermiştik" dedi.

Bu tür faaliyetlerin devam edeceğinin altını çizen Güner, "İkinci dönem gezi faaliyetlerimiz olacak. Çocuklarımızdan bazıları 52 katlı gökdelen binasına hiç çıkmadıklarını söylediler. Onları oraya götürüp Mersin'i seyrettireceğiz. Bazılarını da lunaparka götüreceğiz. Bunun yanında emniyetteki bazı birimleri gezdirerek, polislik konusunda onların bilgilendirilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahattin IP: 78.186.244.xxx Tarih : 25.01.2009 12:01:43

Bu aktiviteler olumlu bir geri bildirimde olursa ne mutlu Emniyet müdürlüğüne