4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Polisten yardım eli

POLİS, ANNE İLE OĞLUNU ODUNLUKTA YAŞAMAKTAN KURTARDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine bağlı ekipleri, odunlukta yaşayan anne ile oğlunu, rahat yaşayabilecekleri bir eve kavuşturdu.

Toplum Destekli Polisler, Fatih Mahallesi'nde 85 yaşındaki Bedia Şenol ile oğlu 56 yaşındaki ağır astım hastası Ali Şenol’un bir odunlukta yaşadıklarını tespit etti.

Duruma el koyan Toplum Destekli Polisler, Tarsus Devlet Hastanesinde önce yaşlı anne ile oğlunun tedavilerini yaptırdı. Daha sonra kulakları duymayan Bedia Şenol’a işitme cihazı alınması için Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat yapıldı.

Yaşadıkları odunlukta hiçbir eşyaları bulunmayan anne ile oğula beyaz eşya, mobilya gibi eşyalar hayırsever işadamlarıyla desteğiyle temin edildi.

Toplum Destekli Polisler İsmetpaşa Mahallesinde kirası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödenecek bir ev buldular. Tarsuslu yardımsever esnafın desteğiyle yaşlı anne ile oğul yeni evlerine taşındılar.

Ömrünün son demlerinde hasta oğlu ile birlikte rahata kavuştuğunu dile getiren Bedia Şenol, "Kocam ile iki çocuğum vefat ettiler. Oğlum Ali Şenol ağır astım hastası çalışamıyor. Odunlukta rezil bir hayat yaşıyorduk. Şimdi huzurlu, mutlu bir yuvaya kavuştuk. Allah polisimizden ve hayırsever insanlarımızdan razı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:38:03
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 09:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?