2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Prof. Tezcan, Taşucu'na lise yaptırdı

Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan’ın, doğum yeri Silifke’ye bağlı Taşucu beldesinde yaptırdığı lise törenle açıldı

Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi’nin açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Silifke Belediye Başkanı MHP’li Bayram Ali Öngel ve Taşucu Belediye Başkanı CHP’li Ali Şahin katıldı.

Kendisine destek olanlara teşekkür eden Tezcan, sağlığında bir şeyler yapmak istediğini, bu isteğini gerçekleştirmek için eğitimi tercih ettiğini, devletin okulunda okuyan birisi olarak da Taşucu beldesinde bu okulu yaptırdığını söyledi.

Tezcan’la çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Üskül de şöyle konuştu: “Birçok akademisyen yetiştirdim. Arkadaşım ise böylesine güzel bir okul yaptırarak beni geçti. Çünkü eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Tezcan’a teşekkür ederim.”

Hocamızın gönlü zengin
Vali Aksoy, “Dersime girmiş bir hocamın, böylesine bir okul yaptırmasından son derece mutlu oldum. Hocam bildiğimiz kadarıyla zengin bir insan değil, ama gönlü zengin” dedi.

8 derslikli okul, eski binada yapılan iç ve dış restorasyon ve kütüphane düzenlemesiyle birlikte 425 bin YTL’ye mal oldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?