4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Proje için dağıtılan koyunlar icralık etti

Mersin'in Mut ilçesinde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında kendilerine verilen koyunların taksitini ödeyemeyen köylüler, icraya verildi.

Alınan bilgiye göre, 2005 yılında Hacıahmetli köyünden 21 vatandaş, SRAP kapsamında bir yıl vadeyle ve 3 taksitle, 2 bin 800 YTL'ye 13 koyun ve 1 koç aldılar. Ancak bir süre önce gelen ödenmeyen ilk taksitin icra tebligatları üzerine köylüler, borçlarını nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladılar.

Aldıkları koyunlardan zarar ettiklerini savunan köylüler, 192 YTL'ye aldıkları koyunların, şimdi 100 YTL bile etmediğini zor durumda kaldıklarını belirttiler.

Koyunları beslemek için, koyun başı 200 YTL yem harcaması yaptıklarını ifade eden köylüler, şunları kaydettiler:

“İmkanımız olsa zaten bu projeden koyun almazdık. Önceden bir tebligat gelmeden, icra takibi başlatılması da bizi zor durumda bıraktı. Önceki Kaymakamdan, borcumuzun ilk taksitini kasım ayında ödeyebileceğimiz sözünü almıştık. Ancak, bu uygulanmadı. Şu anda borcumuza günlük yüzde 9 faiz uygulanıyor ve bin YTL olan ilk taksit, bin 400 YTL'ye çıktı. Koyunların hepsini satsak, ancak ilk taksiti karşılıyor. Devletten, taksit sürelerinin uzatılması ya da bölünerek azaltılmasını istiyoruz. Gerekirse koyunların tamamı geri alınsın ve borcumuz kapatılsın. 1 yıl biz bakmış olalım.”

Koyunları teslim alırken de aldandıklarını iddia eden köylüler, “Koyunlar, sözleşme yaptıktan 4 ay sonra geldi. Kuzu ve yünleri olacağını umarken, kırpılmış ve kuzusuz şekilde teslim edildi” dediler.

Kaymakamlık yetkilileri ise icra takibini doğrulayarak, projenin sürdürülebilmesi için köylülerden taksitlerin alınması gerektiğini kaydettiler.


a.a
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?