5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Proje teslim tarihi belli oldu

Adana ve Mersin ilini kapsayan Çukurova Kalkınma Ajansı yetkilileri, kamu kuruluşları, dernek ve kooperatiflerin hazırlayacakları projelerini 25 Mart 2009 tarihine kadar teslim etmeleri istedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, bölgesel kalkınmayı sağlamak için kaynakların mahallinde kullanılmasına olanak sağlayan Çukurova Kalkınma Ajansı'nın, belirlenen bütçe doğrultusunda Adana ve Mersin illerindeki oda, birlik ve kooperatifler ile özel kişiliklerin yapacakları işlere göre bütçe tahsis etmeyi hedeflediğini söyledi.

Gödekmerdan, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2008 yılında 19 milyon TL'lik bütçesini kullanmaya başladıklarını, akabinde ise 2009 yılının bütçesi olan 29 milyon TL'yi kullanacaklarını belirterek, "Proje kapsamında girişimciler hazırlayacakları projeleri en geç 25 Mart tarihine kadar Çukurova Kalkınma Ajansına teslim edecekler. Girişimci proje bedelinin yüzde 25'ini ödemekle yükümlüdür. Tarsus olarak bütün amacımız, Tarsus'umuza mümkün olduğu kadar fazla kaynak sağlamaktır. Bunun için ise çok sayıda proje hazırlanması gerekiyor. Proje hazırlamak o kadar zor değil, yeter ki hangi alanda ne yapacağınıza karar verin. Kurallar konusunda Çukurova Kalkınma Ajansı Rehber ve uzmanları yol gösterecektir" diye konuştu.
Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanları Ertan Ziber ile Baran Türkmen ise yaptıkları konuşmalarda, Kalkınma Ajansının amacının kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, temin edilen kaynakları etkin ve yerinde kullanarak yerel potansiyeli harekete geçirmek ve bölgenin yatırım imkanlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak suretiyle bölgede yapılacak yatırımlarla ulusal kalkınma planı ve programlarına uygun olarak bölgenin kalkınmasını geliştirmek olduğunu dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 13:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?