5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Projelerini anlatıp, destek istedi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şehir içi trafiğin rahatlatılması ve ulaşımın daha ekonomik bir boyut kazanabilmesi noktasında; 'Hafif Raylı Sistem Projesi'ni hayata geçirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında merkez ilçeler Mezitli ve Yenişehir'de gerçekleştirilen açık hava toplantılarına katılan Macit Özcan, burada yapmış olduğu konuşmasındaysa 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Belediye Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ucuz ekmeğe kent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Özcan, şu anda günlük 80 bin adet ekmek üretimi yaptıklarını ve söz konusu ekmeğin de piyasa fiyatının yarısına satışa sunulduğu bilgisini verdi.

'Tünel sistemi' ile birlikte ekmek üretimini 200 bine yükselteceklerini, bunun yanında da her mahalleye ekmek dağıtım büfesi yerleştirerek, daha fazla insanın bu hizmetten faydalanmasını sağlayacaklarını dile getiren Özcan, konuyla ilgili olarak çalışmalara da başladıklarını anlattı.

Mersin'de yaşayan her 4 kişiden birinin ekonomik durumunun iyi olmadığını kaydeden Özcan, Belediye tarafından yeni alınan toplam 70 adet otobüsle birlikte ulaşımı yarı fiyatına gerçekleştirdikleri ifade ederek, 5 yıl daha kendilerine yetki verilmesi halinde 50 adet daha otobüsün satın alınarak hizmete sunulacağını, bununla ilgili gerekli bütçenin de oluşturulduğu bilgisini verdi. Macit Özcan, tüm bunların yanında şehir içi trafiği rahatlatıp, daha ekonomik bir hale getireceğini savunduğu; 'Hafif Raylı Sistem Projesi'ni de önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceklerinin sözünü verdi.

Son 3 yıllık zaman diliminde Mersin genelinde 30 bin dar gelirli aileye gıda yardımında bulunduklarını hatırlatan Özcan, söz konusu yardımları yaparken de kimseyi rencide etmeden yerine getirdiklerini söyledi. Özcan, gıda yardımlarının oluşturulan program dahilinde belirli periyotlarda dağıtımının sürdürüldüğünü ve paketlerin de doğrudan doğruya ihtiyaç sahibi ailenin evine kadar götürülerek teslim edildiği bilgisini de verdi. Bu yardımı; sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak gördüklerini vurgulayan Özcan, bu durumun önümüzdeki süreçte de devam edeceğinin altını çizdi.

Her yıl ortalama 3 bin çocuğu sünnet ettirdiğini ve tüm masrafların da belediye tarafından karşılandığına işaret eden Özcan, bunun yanında da 70 bine yakın öğrenciye de kırtasiye yardımında bulunduklarını anlattı. Ramazan Ayı'nda 100 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini, aynı zamanda da engellilere belirli dönemlerde de tekerlekli sandalye, hasta bezi ve baston dağıtımında da bulunduklarına dikkat çeken Özcan, vatandaşlardan da 2009-2014 yılı için yeniden yetki istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?