30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Projeleriyle yarışıyorlar

PROJELERİYLE YARIŞIYORLAR

Mersin'de mesleki ve teknik kurumlar arasında bu yıl 6.'sı organize edilen; 'Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nda büyük çekişme yaşanıyor. 5 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın yarın tamamlanacağı bildirildi.

Akdeniz Endüstri Meslek Lisesi'nde devam eden yarışmanın; 'Bilgi İletişim Hizmetleri', 'Sağlık Grubu', 'Tasarım ve Uygulama Hizmetleri', 'Turizm Hizmetleri' ile 'Üretim ve Teknoloji Hizmetleri' kategorilerinde yapıldığı kaydedildi. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edinmiş oldukları mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme ve rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönlendirilmesi ve bu konuda teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan yarışmayla birlikte öğrenci ve kursiyerlerin aynı zamanda da proje hazırlama ve uygulama deneyimi kazanmaları da hedefleniyor.

Her okulun kendi bünyesinde yaptığı elemelerin ardından, Akdeniz Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen il finalinde 5 ayrı kategoride ilk 2'ye giren projelerin il yarışmalarına katılma hakkı elde edeceği bilgisi verildi. Yarışma Komisyonu'nca yapılacak değerlendirmelerin ardından da her gruptan ilk 3'e giren projelerin belirleneceği ve birinci olan çalışmaların da bölge yarışmasında ili temsil etmeye hak kazanacağı vurgulandı.

Öte yandan, Mersin'in, yarışmanın ikinci kademesinde 'bölge' olarak ev sahipliği yapılacağı belirtilirken, söz konusu yarışlara da Mersin'in dışında Adana, Osmaniye, Hatay ve Karaman illerinde dereceye giren projelerin, 14-17 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacak yarışmaya katılacağı belirtildi. Buradaki yarışların ardından her gruba ait bölge birincilerinin de Türkiye finali için Ankara'ya gönderileceğinin altı çizildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 18:19:01
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 18:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?