5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Protesto için yüzünü siyaha boyadı

Mersin'de kendini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylar arasında yaşanan siyasi çekişmeleri ve tartışmaları yüzünü siyaha boyayarak protesto etti.

Mersin'de yaptığı ilginç eylemlerle gündemden düşmeyen Emin Kocaaslan, bu kez de son dönemde siyasiler arasında yaşanan gerginliği protesto etti. Yüzünü siyaha boyayarak "Vatandaşın seçim kriterleri açıklanıyor" yazılı pankartla Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Kocaaslan, Türkiye'nin her yerinde siyasilerin projeler ürettiğini belirterek, "Bunların kavgasından, palavrasından bir gecede çıldırdım, yandım kömür oldum" dedi.

Adaylardan vaat yerine somut adımlar atmasını isteyen Kocaaslan, siyasilerin seçmenlere akıl ve ruh sağlığını belirten rapor, adli sabıka kaydı, proje ve diploma fotokopileri ile noterden onaylı belediye başkanlık yeminini sunmasını istedi. 20 senedir Mersin'de siyasilerin vatandaşı aldattığını ileri süren Kocaaslan, adaylardan insanları kandırmayacaklarının sözünü vermesini istedi.

Mevcut başkanların 20 yıldır vatandaşları kandırdığını iddia ederek onlara kırmızı kart gösteren Kocaaslan, yanında getirdiği iç çamaşırını da göstererek, "Bu çamaşır bembeyazdı, 20 senede kirlendi, grileşti. Mersin halkının bütün çamaşırları kirlendi" diye konuştu.

Kocaaslan, açıklamasının ardından 'Vatandaşın seçim kriterleri' başlığı altında hazırladığı bildiriyi Atatürk Caddesi'nde dağıtırken, şiddetli yağmur nedeniyle yüzüne sürdüğü boya ise akarak birbirine karıştı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 23:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?