2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Put' diye inek heykelini parçaladı!..

Mersin’de, akli dengesi bozuk olduğu sanılan bir şahıs, cami karşısında bulunan süt firmasına ait heykeli "put" diyerek parçaladı. Aynı gün içerisinde 3 kez aynı heykele saldıran şahıs, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay Mersin’in Pozcu semtinde bulunan Muğdat Camii karşısındaki süt ürünleri satan Kayacı Süt adlı mağazanın önünde meydana geldi. Bir süt firmasının reklam amaçlı mağaza önüne koyduğu inek heykeli, sabah saatlerinde Nihat Gamlı (32) adlı şahsın saldırısına uğradı. Heykeli parçalamaya çalışan şahıs şikayet üzerine gözaltına alındı. Ancak bir süre sonra serbest kalan şahıs, öğle saatlerinde yeniden aynı heykele saldırarak yerinden sökmeye çalıştı. Nihat Gamlı, bir kez daha polis tarafından gözaltına alındı. Akli dengesi bozuk olduğu sanılan Gamlı, akşam saatlerinde üçüncü kez inek heykelini parçalamak için aynı yere geldi. Bu sefer elinde keser ve çekiçle gelen şahıs, 1 ton ağırlığındaki beton heykeli yerinden sökmeyi başardı.

Görgü şahitleri, şahsın heykeli söktükten sonra tekmelediğini söyledi. Gamlı, vatandaşların şikayeti üzerine 3. kez gözaltına alındı. Mağaza sahibi de şahıstan şikayetçi oldu. Cumhuriyet Polis Karakolu’nda "ızrar" suçundan gözaltına alınan şahıs, polise ismini dahi söylemedi. Şahsın kimliği, üzerinden çıkan bazı evraklardan belirlendi. Gözaltında tutulan Nihat Gamlı, eylemi rüyasında kendisine vahiy geldiği için gerçekleştirdiğini söyledi. Gamlı, cami karşısındaki inek heykelinin günah olduğunu belirterek, sıranın Adnan Menderes sahilindeki heykellere geleceğini kaydetti.

mersin
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?