4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Radyocular Erdemli Belediyesi’nde

TÜRKÇE YAYIN YAPAN RADYOCULAR ERDEMLİ BELEDİYESİ’NİN MİSAFİRİ OLDU

TRT Radyo Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde TRT Çukurova Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen “Mersin Uluslararası Radyo Günleri” kapsamında 21 ülkede Türkçe yayın yapan 64 radyocu, Erdemli Belediyesi’nin misafiri oldu.

Erdemli Belediyesi’nin misafiri olan radyoculara Saim Göküş parkında sabah kahvaltısı verildi. Burada bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, dünya üzerinde Türkçe yayın yapan radyocuları Erdemli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Artık dünya üzerindeki Türkler daha sık bir araya gelebiliyorlar. Çeşitli etkinliklerle de birlik, bütünlük ve dayanışma adına önemli adımlar atılıyor. Bu gelişmeler son derece önemli ve olumlu gelişmelerdir” dedi.

Kendilerinin de dünya Türklerinin bir araya gelmesi adına çalışmalarının olduğunu ifade eden Tollu, “Erdemli’de 22-23 Mayıs’ta “Büyük Türk Buluşması” adı altında iki gün sürecek uluslar arası bir etkinliğe imza atacağız. Türkçe konuşan bütün Türk Devletleri, toplulukları ve muhtarlıkları Erdemli’de bir araya gelecek. Bu etkinliğimizi gelenekselleştirmek istiyoruz. Bütün herkesi bu dev buluşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Sabah kavatlısında misafirlere yöresel sıkma, börek, gözleme ve bazlama yanında ayran ikram edildi. Katılımcılara Erdemli’yi tanıtıcı broşür ve kitapçık ta verildi.

Radyocuların etkinlikler çerçevesinde Erdemli’den sonra KKTC geçerek gezilerini sürdüreceği öğrenildi.

TÜRKÇE YAYIN YAPAN RADYOCULAR ERDEMLİ BELEDİYESİ’NİN MİSAFİRİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:26:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?