4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Rallicilerden Kocamaz’a ziyaret

KARDEŞ ŞEHİR LANGEN’Lİ RALLİCİLERDEN BAŞKAN KOCAMAZ’A ZİYARET

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya’nın Langen kentinden 6 rallici Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.

Birleşmiş Milletlerin 30 Nisan 2010 tarihinde başlayan 5.Allgau-Orient Rallisine katılan ve kardeş şehir Langen’li 6 ralliciden oluşan Spirit of Frankfurt amMan yarış takımı Başkan Kocamaz’la bir süre sohbet edip, yarış hakkında bilgi verdiler.

Kardeş şehir Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt’ın göndermiş olduğu hediyeyi ve selamı Başkan Kocamaz’a takdim eden ralliciler, amaçlarının yarış kazanmak değil, ülkeler arasında diyalog, kardeşlik ve yardım amaçlı olduğunu ve Almanya’nın Langen kentinden Kardeş şehir Tarsus’a tüm vatandaşlarının selamını ve sevgisini getirdiklerini söylediler. Ralliciler ayrıca Başkan Kocamaz’a takımları adına bir vazo hediye ettiler.

Başkan Kocamaz Langen’den gelen yarış takımına Belediye Başkanı Frieder Gebhardt’ın ve kardeş şehir vatandaşlarının selamını getirdikleri için teşekkür etti. Tarsus’un tarihteki önemini ve güzelliklerini anlatan Başkan Kocamaz, “Tüm dünyadaki insanlar dini, dili, rengi ne olursa olsun kardeştir. Kurulan diyaloglar dünya kültürü için çok önemlidir. Başka ülkelerden, başka dinlerden ve dillerden insanların bir araya gelerek tanımadıkları bir ülkeye yardım etmeye çalışmaları bunun için 11 günde 7000 km yol kat etmeleri insanlık adına çok büyük bir kazançtır” dedi.

Sohbettin ardından Başkan Kocamaz, Spirit of Frankfurt Amman takımına ve Kardeş şehir Langen Belediye Başkanı Frider Gebhardt’a verilmek üzere çeşitli hediyeler sundu.

Kardeş şehir Langen’den yarışmaya katılan ve 6 ralliciden oluşan takım Başkan Kocamaz’la hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Suriye’nin Halep kentine doğru yola çıktılar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:27:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?