5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ramazan Şenliği'ne büyük ilgi

Mersin'in Anamur İlçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa organize edilen; 'Ramazan Şenliği' devam ediyor. Yoğun ilginin gösterildiği şenlik kapsamında Türk Sanat Müziği (TSM) Sanatçısı Zekai Tunca bir konser verdi.

21 Ağustos'ta başlayan etkinlikler kapsamında Hacivat ve Karagöz adlı gölge oyunu sahnelenirken, sihirbaz ve illüzyonistlerce hazırlanan gösterilerse büyük beğeni topladı. Fasıl bölümünde ilahilerin yanı sıra tasavvuf musikisi ve Semazenlerin gösterileri de şenlikte en çok ilgi gören etkinlikler arasında yer aldı.

Sevilen parçalarını bu kez Anamurlular için seslendiren Zekai Tunca ise, şenliğe ayrı bir kent kattı. Etkinliğe gösterilen ilgi karşısında hayranlığını gizlemeyen Tunca, "İnanır mısınız biz TRT'de yıllarca şarkılar ezberledik, ama şu manzara karşısında inanın bildiklerimi de unuttum. O kadar muhteşemsiniz ki" dedi. Tunca'ya konserinin ardından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

'1. Ramazan Şenliği' kapsamında Anamur İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan şişme oyun parkıysa adata doldu taştı. Çocukların akınına uğrayan parkta, objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansırken, yetişkinler için de orta oyunu sahnelendi. Oyunun ardından da açık havada kurulan dev ekranlar aracılığıyla 'Çöl Aslanı' adlı film, katılımcılara sunuldu. Katılımcılar, beyaz perdeye yansıtılan filmi ilgiyle izledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 09:15:42
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 09:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?