4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Rapunzel Masalları' hayat verdi

'RAPUNZEL MASALLARI' SERGİYE HAYAT VERDİ

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü Öğretim Üyesi Maria Sezer, 'Beklerim' adlı kişisel sergisini Mersin'de meraklılarının beğenisine sundu.

Sergisinde resim ve tekstil malzemelerinden oluşan çalışmalarıyla öne çıkan Sezer, çalışmalarıyla aynı zamanda da 'Rapunzel Masalları'ndan da imgeler sundu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Plastik Sanatlar Topluluğu'nun davetlisi olarak kente gelen Maria Sezer, önce Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi, ardından da Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda kişisel sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Yoğun ilginin gösterildiği sergide gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, çalışmalarında doğaya karşı gelmenin, gizlemeyecek şeyi gizlemeye çalışmanın insanı mutsuzluğa sürükleyeceğinin vurgusunu yaptığını kaydetti. Sezer, ziyarete açılan sergisinde; 'Rapunzel Masalları'ndan da çeşitli imgeler seçerek, bir şeyler anlatabilmenin çabası içinde olduğunu dile getirdi.

Sergide; bir yerleştirme/heykelinde ağaç kabuğunu anımsatan malzemeden yapılan merdivenin, polen bulutuyla birlikte kadın bedenini anımsatan bir buluta ulaşan çalışma dikkat çekerken, Sezer'in söz konusu eserle birlikte erkek fantezisini kadın bedenini de kullanarak işin içine erkeği de dahil ettiğini anlattı. Bir başka çalışmasında ip gibi uzun siyah saçların, merdiven görevi üstlendiğini dile getiren Sezer, bir diğer örnekteyse yukarıdan aşağıya doğru adeta bir çağlayan gibi dökülen siyah ve gür saçlarla yere; 'Gel' ile 'Beklerim' ifadesini yazdığını kaydetti.

Sezer'in 'Beklerim' adını verdiği kişisel sergisinin 4 Nisan 2010 tarihine kadar ziyarete açık kalacağı bildirildi.

'RAPUNZEL MASALLARI' SERGİYE HAYAT VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:39:04
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 15:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?