4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Referandum sandığı' sokağa indi

'REFERANDUM SANDIĞI' SOKAĞA İNDİ

Sağlık çalışanları Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de faaliyet gösteren kamu hastaneleri girişine 'referandum sandığı' kurdu. 'Kamu Hastane Birlikleri Yasası'nı oylamaya sunan sağlık çalışanları, söz konusu yasaya karşı alternatifleri Meclis'e sunmaya hazırlanıyor.

SES Mersin Şubesi tarafından Mersin Devlet Hastanesi ile Toros Devlet Hastanesi Hizmet Binası girişinde kurulan standlarda gerçekleştirilen oylamaya yoğun ilgi gösteriliyor. Etkinlikle ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, 'Hastaneler İşletme, Hastalar Müşteri, Çalışanlar Köle Olmasın' sloganıyla hayata geçirilen kampanyayla birlikte 'Kamu Hastane Birlikleri Yasası'na karşı tepkilerini dile getirdiklerini anlattı. Yılmaz Bozkurt, söz konusu yasa

tasarısının hayata geçmesi halinde kamu hastanelerinde sözleşmeli ve taşeron çalışmanın esas alınacağını, şimdi memur olanların güvencesinin en fazla 5 yıl süreceğini, bunun yanında sağlık hizmeti dahil her türlü hizmetin satın alma yoluyla görüleceğini, hastanelerin satılabileceği gibi kiraya da verilebileceğini söyledi.

Yasayla birlikte hastanelerin kar esasına göre işletileceğini ifade eden Bozkurt, "Sağlık emekçilerinin iş ve ücret güvencesi yasayla birlikte ortadan kalkacak, daha fazla kar amacıyla; ücretlerde kısıntı yapılacak, az elamanla çok iş uygulamasına gidileceği gibi işten çıkartmalar yaşanacak. Hastaların cepten ödemeleri artacağı gibi hastanelerde ve tedavilerde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun karşıladığı tıbbi malzemelerin kalitesi düşecek. Var olan bölgesel farklılıklar daha da artacak. Hastaneler ve

çalışanlar arasında rekabet oluşacak. Biz; herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir, kamusal sağlık sistemiyle iş güvenceli ve kadrolu bir istihdam istiyoruz" dedi.

'REFERANDUM SANDIĞI' SOKAĞA İNDİ
'REFERANDUM SANDIĞI' SOKAĞA İNDİ
'REFERANDUM SANDIĞI' SOKAĞA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 19:11:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 10:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?