4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Referanduma boykot

REFERANDUMU 'BOYKOT' EDECEKLER

Mersin'deki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, 'Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi' çatısı altında bir araya gelerek 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu 'boykot' etme kararı aldı.

Platform bileşenleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde bir araya gelip ortak bir açıklama yaparak referandumu boykot gerekçelerini anlattı. Grup adına konuşan Emrah Yaşar, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan 'Anayasa Değişiklik Paketi'nde demokrasi ve özgürlük adına hiçbir ilerleme olmadığını öne sürdü. Yeni Anayasa'nın 12 Eylül ile hesaplaşmadığı gibi 12 Eylül kurumlarında kendisine yer açmaya çalıştığını iddia eden Yaşar, "Yüksek Öğretim Kurulu'nda örneğini gördüğümüz gibi AK Parti hakimiyeti ne bu kurumların işleyişini dönüştürüyor ne de demokratikleşme getiriyor. Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda yaşanacak olan da budur" ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP'yi de sert bir dille eleştiren Yaşar, her iki siyasi partinin de AK Parti'nin hazırlamış olduğu pakete karşı muhalefeti kullanarak mevcut Anayasa'yı ve onun kurumlarını güçlendirme çabası içinde olduğunu savundu. Yaşar, "12 Eylül Anayasası'nın temellerinde her türlü değişikliğe karşı duran ve 12 Eylül rejiminin bekçiliğine soyunan bu partilerin oluşturduğu 'hayır' cephesini de reddediyoruz. 'Hayır' cephesinden emekçilere ve ezilenlere bir hayır gelmez. Biz, 'evet-hayır' seçeneklerinin karşısında 'Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi'ni kurduk" diye konuştu.

Boykot hareketinin 12 Eylül ile gerçekten hesaplaşmaya çağrı olmasının yanında politik özgürlük için, demokratik ve sosyal haklar için, hakları kardeşliği ve eşitliği, kadının kurtuluşu için mücadele anlamını taşıdığını anlatan Yaşar, taleplerinin de halkın değişim talebinin yerine getirilmesi, 12 Eylül'ün tüm insanlık suçlarının hesabının sorulması olduğunu dile getirdi. Dile getirmiş oldukları talepleri savunan herkese 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda sandığa gitmeme çağrısında bulunan Emrah Yaşar, bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

REFERANDUMU 'BOYKOT' EDECEKLER
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:27:04
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut Tosunoğlu IP: 78.164.250.xxx Tarih : 14.08.2010 18:03:44

referandumu boykot etmek, yani oy kullanmamak otomatıkman akp nin ekmeğine yağ sürmektir.zira samdığa gitmeyen herkişinin karşılığı 2 evet oyudur.bunların hesabını yapmadan boykot kararı almak tamamen yanlış bir politikadır.12 EYLÜL'ü  yaşamaış biri olarak söylüyorum.Bu ülkede zaman aşımı denen bır olay var.12 eylül 2010 da 30 yıllık süre doluyor.hiç kimseyi kandırmasınlar.kimseyi yargılıyamıyacakları gibi dava bile açamazlar.Duygu sömürüsü yapan ve sürekli mağduru oynıyan başbakanda bu çok iyi biliyor ama insanların hisleriyle çok güzel oynuyor.BU NEDENLERLE HERKESİ OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM.