2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Rehabilitasyon merkezinden kaçtı kanalda ölü bulundu

Mersin’de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Nihat Sözmen Rehabilitasyon Merkezi’nden kaçan zihinsel özürlü genç, bir su kanalında ölü olarak bulundu. Gencin kanala düşerek boğulduğu sanılıyor.

Olay, bu sabah saat 07.00 sıralarında Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan su kanalında meydana geldi.

Güneykent Mahallesi’ndeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Nihat Sözmen Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören zihinsel özürlü Mehmet Ali Koçak (20), eğitim gördüğü merkezden sabah 05.00 ile 06.00 saatleri arasında kaçtı.

Merkez yöneticileri gencin kayboluşu ile ilgili tutanak tutarken, Mehmet Ali Koçak’ın cesedi saat 07.00 sıralarında Rehabilitasyon Merkezi’nden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Çağdaşkent Mahallesi’nde, su kanalında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, ceset üzerinde yaptığı incelemede herhangi bir darp yada kesici alet izine rastlamadı. Ceset, savcılık tarafından yapılan araştırmanın ardından otopsi için Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Nihat Sözmen Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ise ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, yetkililer, boğularak öldüğü sanılan Mehmet Ali Koçak’ın 9 yıldır merkezde eğitim gördüğünü ve ağır derecede zihinsel engelli olduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:03:36
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 22:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?