4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Rehber öğretmenlere aile eğitimi

SİLİFKE'DE REHBER ÖĞRETMENLERE 7-19  YAŞ AİLE EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 7-19 yaş aile eğitimi programı Silifke'deki rehber öğretmenlere anlatılıyor.

Türkiye'de 14 pilot ilde uygulanan 7 - 19 Yaş Aile Eğitimi programı Mersin Pakize Kokulu Lisesi Rehber Öğretmeni Nurten Saydam ve Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi Rehber Öğretmeni Muhammed Kılınç formatörlüğünde Silifke'deki rehber öğretmenlere 5 gün sürecek bir eğitimle anlatılacak.

Silifke Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen ve 16 rehber öğretmenin katıldığı eğitim seminerine Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Şube Müdürü Cemalettin Turan ve Öğretmenevi Müdürü Kemalettin Saygılı da katıldı.

Rehber Öğretmenler Saydam ve Kılınç konuşmalarında, bu programın en genel hedefinin anne, baba ve ergen ilişkilerini güçlendirerek, çocuğun var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlayıp daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade ettiler. Saydam, "7-19 Yaş Aile Eğitim Programı ülkemizce 14 pilot ilde uygulanmaktadır. Bu kapsamda 26 Nisan - 30 Nisan 2010 tarihileri arasında İlçemizde Öğretmen evi Salonunda gerçekleştirilecek toplantılarla ilçemizdeki rehber öğretmenlere eğitim verilecek. Eğitime 16 rehber öğretmen katılıyor. Eğitimi alan Rehber Öğretmenler uygulayıcı sertifikasını aldıktan sonra eğitimin ikinci aşamasına geçilecek. Rehber Öğretmenler kendi okullarında sekiz oturumdan oluşan Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Aile Tutumları, Riski Yönetmek, Olumlu Davranış Kazandırmak, Uzlaşabilmek, Geleceği Planlamak aile eğitimlerine başlayacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 12:00:05
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 12:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?