3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Rekora koşan Danimarkalı Mersin'de

Danimarkalı Jesper Olsen, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilmek için Norveç'ten başladığı ve Kanada'da bitirmeyi planladığı 40 bin kilometrelik "Dünya Koşu Projesi" kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesine ulaştı.

Kopenhag Üniversitesi'nde ekonomi öğrencisi olduğunu belirten Olsen, "1 Temmuz 2008'de Norveç'in Nordkapp şehrinden başlattıkları koşunun Türkiye ayağında oldukça keyifli anlar yaşadım. Farklı ülkelerde farklı insanlar gördüm. Bu koşu sonunda yeniden Türkiye'ye gelmek isterim" dedi.

Olsen, daha önce de Finlandiya, Japonya, Avustralya ve Amerika güzergahında 26 bin kilometre koştuğunu ifade ederek, "40 bin kilometrelik bu koşuya 'Dünya Koşu Projesi 2' adını verdik. Norveç'in Nordkapp şehrinden başladığımız koşuyu Avrupa, Asya, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika'dan geçtikten sonra Kanada'nın Newfoundland eyaletinde tamamlayacağız" diye konuştu.

2 yıl sürecek koşunun birinci yılında Güney Afrika'nın başkenti Cope Town'a ulaşmayı hedeflediğini belirten Olsen, "Buradan da Güney Amerika kıtasına uçakla geçeceğiz. Bitiş noktamız ise Kanada olacak" dedi.

Türk insanının kendisini sıcak karşıladığını dile getiren Olsen, "Türkiye'ye girdiğimizde bize 'Selam Aleyküm' diyorlardı. Şimdi insanlara bunu biz söylüyoruz. Kırımızı ışıkta beklediğimde çoğu sürücü ile sohbet bile ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?