4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Rektör Yardımcısı Atik emekli oldu

MEÜ REKTÖR YARDIMCISI ATİK EMEKLİ OLDU

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde 2006 yılından bu yana 'rektör yardımcılığı' görevini yürüten Prof. Uğur Atik, düzenlenen törenle emekliye ayrıldı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, "Bu bir veda töreni değil, sadece belirli bir sürenin tamamlanmasının formal bir töreni" dedi.

Atik için MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Rektör Suha Aydın'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, ve Prof. Dr. Gürol Emekdaş, MEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yüksel Özdemir'in yanı sıra dekan, öğretim üyesi ve idari personel katıldı. Etkinlikte; 1999 yılından bu yana MEÜ Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de söz konusu törenle birlikte tamamlayan Atik'in özgeçmişi okunurken, mesleki ve özel yaşamına ilişkin hazırlanmış fotoğraf gösterisi katılımcılarla paylaşıldı. Tören, Prof. Atik'in çalışma arkadaşlarının ağzından kendisinin anlatılmasıyla devam etti.

Burada konuşan Rektör Aydın, Uğur Atik'i 1963 yılından bu yana tanıdığını ve kendisiyle uzun zamandır aynı çatı altında çalıştığını ifade ederek, Atik ile herkese örnek olabilecek arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik ilişkisi yaşadıklarını, bunun da uzun yıllar eskimeyeceğinin altını çizdi. "Biz onunla vefanın, güvenin ne olduğunu iyi biliyoruz" ifadesini kullanan Aydın, kendisinin daveti üzerine 1999'da MEÜ'e gelen Prof. Atik'in üniversite çalışanları için de önemli bir kazanç olduğunu savundu.

Atik'in kurumsal kimliğine dikkat çeken Aydın, "Bu, veda töreni değil. Sadece belirli bir sürenin tamamlanmasının formal bir töreni" dedi, sonrasında da Atik'in üniversiteye proje anlamında katkılarının da devam edeceği bilgisini verdi. Atik'in en büyükten en küçüğe kadar herkes tarafından sevildiğine ifade eden Aydın, "Seni çok seviyorum. Şimdilik güle güle" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu ise, "Keşke bundan sonraki her ayrılığımız böyle olsa. Sevdiklerimizi en çok sevenlerinin yanına sağlıkla ve mutlulukla yolcu etsek. Eşiniz ve çocuklarınız adına çok mutluyum. Hepimiz biliyoruz ki gerçek sevgi zaman ve yerden bağımsız. Size çok uzun ve sağlıklı yıllar diliyorum. Güle güle gidin" diye konuştu.

2000 yılında kendisinin MEÜ'e gelip, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı olmasın da Prof. Uğur Atik'in ısrarlı davetlerinin önemli etkisinin olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak da konuşmasını şöyle sürdürdü; "10 yıl boyunca ne zaman başımız dara düşse danıştığımız ilk kişi Uğur Atik oldu. Onun, hoşgörülü ve iyi niyetli olmasının yanında akılcı ve otoriter kişiliğine her zaman güven duydum."

MEÜ bünyesinde 11 yıl görev yaptığını hatırlatarak, söz konusu zaman diliminde çok güzel anıları olduğunu ve çok iyi dostluklar kurduğunu anlatan Prof. Uğur Atik, 47 yıldır tanıdığı ve yakın ilişkiler kurduğu Rektör Aydın ile birlikte çalışmanın da kendisi için önemli bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı. Atik, "41 yıldır onurla şerefle yürüttüğüm devlet hizmetim sona erdi ve artık noktayı koydum. Ama hem akademik hayatım, hem meslek hayatım hem de MEÜ'lü olmaktan duyduğum onur ve gurur duyuyorum. MEÜ'ye katıldığım günden önce Gülhaneli olmaktan ve dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olmaktan onur duydum. Artık onur duyduğum iki kurumum var; Gülhaneli olmak ve MEÜ olmak gibi çok önemli iki onur" dedi.

Kendisine katkı ve destek sunan herkese teşekkürlerini de sunan Atik, konuşmasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; "Çoğunuzla beraber çalıştım. Ben bilgilerimi paylaştım ama sizlerden de çok şey öğrendim. Sevgi göreceli bir kavramdır. Sevdiğinizi bilirsiniz ama sevildiğinizi bilemezsiniz. Sevildiğimi gördüm. Bu beni çok daha mutlu etti. Allah hepinize benim yaşadığım gibi mutlu, sağlıklı bir emeklilik nasip etsin diliyor, hepinize en derin şükranlarımı, saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından Rektör Suha Aydın, üniversiteye verdiği hizmetler anısına Prof. Uğur Atik'e belge ve plaket verilerek, çeşitli armağanlar sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 15:55:03
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 16:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?